Una detenció i 344 propostes de sanció, balanç d’actuacions de la Policia Local de Marratxí

243

Des del passat 14 de març, dia en què va entrar en vigor el Reial Decret d’estat d’alarma a tota Espanya, la Policia Local de Marratxí ha detingut un ciutadà i ha imposat 344 sancions per incompliment de les situacions que estableix el decret, de les 17.100 propostes de sanció tramitades a Balears fins a la data per a aquest mateix motiu.

En aquest sentit, l’inspector en cap, Miquel Àngel Pascual, ha explicat que “els primers dies i de fet gairebé tota la primera setmana actuàvem amb més mà esquerra, però ara la ciutadania ja sap el que hi ha i la tolerància de l’actuació policial és zero en aquest capítol”. “Ara, -afegeix l’inspector- estam pendents del correcte compliment de les normes i horaris, ja que han començat les fases de flexibilització de la mobilitat”. Pascual ha volgut destacar el bon comportament general dels ciutadans i ciutadanes de Marratxí, que han demostrat una gran responsabilitat.  

Pascual ha comentat que el principal motiu de sanció al municipi ha estat l’incompliment de les mesures establertes en l’estat d’alarma, com estar al carrer sense motiu, si bé també se n’han imposat, per exemple, per dur el ca a passejar molt enfora del domicili. Les sancions imposades, que es deriven a Delegació del Govern, tenen un import a partir dels 600 euros.

Fins ara, no hi ha hagut cap persona que hagi estat multada dues vegades, però sí algun ciutadà que ho ha estat pel fet d’haver incorregut en un mateix comportament, malgrat haver estat advertit en ocasions precedents pels membres de la Policia Local. Des del cos policial, també es recorda que si bé no és obligat ni imprescindible, sí que és aconsellable dur un certificat de l’empresa on cadascú faci feina per “facilitar la tasca de la Policia i fer més senzilles les coses”.

L’inspector en cap ha volgut agrair les mostres de solidaritat de les quals son objecte, com per exemple amb l’arribada d’un centenar de màscares de protecció que la Policia va derivar a centres mèdics del municipi. “Igualment, és just reconèixer la molt bona feina que estan fent els meus companys del cos de la Policia Local”, ha destacat.