Compres, retrobaments i bon ambient amb l’arribada de la fase 2

704

Inaugurem fase 2 a les illes i això porta nombroses novetats. Entre elles, des del dilluns 25 de maig es permet als habitants de Balears poder reunir-se en grups de fins a 15 persones i visitar a majors i persones amb discapacitat en centres residencials o habitatges tutelats; això últim, amb cita prèvia i un màxim d’un visitant per persona resident.

S’ha notat en l’ambient del carrer que aquestes noves mesures de desescalada han estat molt ben rebudes. Hi havia ganes de retrobament, de sortir de compres i de passejar, això sí, amb les màximes garanties de seguretat.

I es que, en aquesta fase 2 ja es pot acudir als espais interiors dels bars i dels restaurants, que podran obrir respectant l’aforament d’un 50 per cent i sempre que l’atenció sigui en taula. Igualment, es pot accedir als centres comercials, que obriran amb un aforament del 40% i amb els seus espais comuns tancats. Els locals i establiments situats en aquests espais podran també reobrir, però sempre que tinguin un accés directe i independent des de l’exterior.

Els cinemes, teatres i auditoris podran reobrir, encara que amb butaca preasignada i una limitació d’aforament d’un terç. Quant als establiments hotelers, els hostes ja podran utilitzar les zones comunes, però també amb un 30% d’aforament.

Els espais de culte podran, per part seva, ampliar l’aforament al 50% i les noces es podran celebrar, encara que amb un nombre limitat de convidats-un màxim de 100 persones a l’aire lliure i 50 en espais tancats-.

S’eliminen les franges horàries per a practicar esport no professional a l’aire lliure a excepció de la compresa entre les 10.00 hores i les 12.00 hores i entre les 19.00 hores i les 20.00 hores, que estan reservades per al passeig de persones majors de 70 anys.

Es permeten ja els actes i espectacles culturals de menys de 50 persones en llocs tancats (amb un terç del seu aforament) i de menys de 400 persones a l’aire lliure; tornen els entrenaments en lligues professionals i l’esport no professional; a més, es pot procedir a l’obertura d’autoescoles i acadèmies amb mesures de distanciament i higiene.

Centres comercials i grans superfícies: preparats per a la nova normalitat

Els centres comercials i grans superfícies de Mallorca porten setmanes ja treballant per a la reobertura en aquesta “nova normalitat” que ha imposat la pandèmia del coronavirus. A partir d’avui, centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats podran obrir al públic totes les seves instal·lacions. Això sí, l’aforament estarà limitat al 40% de la seva capacitat i s’hauran d’extremar les mesures d’higiene i seguretat.

El Corte Inglés obrirà els seus dos centres (Avingudes i Jaume III) en el seu horari estès de 9.30 a 22.00 hores. En les últimes setmanes s’ha treballat en la neteja i desinfecció de totes les plantes, així com a canviar tota la mercaderia per a oferir ja la col·lecció de primavera-estiu i s’han ocupat de la senyalització per a recordar el necessari de mantenir les distàncies i les mesures d’higiene.

Segons informa el centre comercial de Porto Pi, amb horari de 9.00 a 22.00 hores, s’ha instal·lat un sistema de depuració de l’aire en zones comunes i s’ha implantat un pla de gestió de possibles cues. Per part seva, el FAN MALLORCA SHOPPING ha incrementat la seguretat dels seus clients a través de la posada en marxa de diferents mesures com el reforç de les labors de ventilació, la intensificació de les desinfeccions diàries, controls d’accés, aforament, l’habilitació de punts amb dispensadors de gel hidroalcohólico i la utilització de tots els canals de comunicació dels quals disposa el centre com a opis digitals, cartelleria tradicional, vinils i megafonia per a recordar la necessitat de guardar la distància social mínima i resta de recomanacions de seguretat.