Una trentena de joves es beneficien del taller “Psicoblock”

466

Trenta-cinc adolescents de Marratxí d’entre 13 i 16 anys han participat aquest estiu en els tallers Psicoblock, amb l’objectiu de no perdre el vincle amb els educadors.

Les àrees de Salut i Serveis Socials de l’Ajuntament col·laboren en aquesta iniciativa i ja han estat treballant amb els joves durant el curs escolar, tant en les seves habilitats com en les relacions socials. La regidora de Serveis socials, Elvira García, assegura que han estat un grup molt afermat i que durant els mesos de juliol i agost han creat vincles i sinergies entre ells, molt beneficioses per al seu futur personal, familiar i laboral.

Durant aquest temps han duit a terme activitats per a millorar les habilitats socials, com teatre temàtic. Així mateix, s’han organitzat diferents xerrades per a conscienciar als joves sobre temes com el ciberassetjament, treballar l’assertivitat i la gestió emocional, conèixer les situacions de risc a les xarxes socials, o nutrició i prejudicis i fòbies cap als cossos grossos. Així mateix, també s’han duit a terme dinàmiques de cohesió de grup a través de la dansa i el moviment, o bé posant-se en la pell dels propis dinamitzadors, mostrant als altres companys alguna habilitat pròpia o un ensenyament personal.

L’estiu d’aquests nins i nines també ha estat ple d’activitats esportives i sortides en les quals han pogut gaudir del vòlei platja, piragüisme, un dia a la piscina o la platja. També han dut a terme sortides culturals com la visita a les coves del Drach.

El divendres passat va tenir lloc la clausura del curs, amb una festa final i l’avaluació de les activitats fetes i els objectius complerts.