Membres de la plataforma veïnal ‘Son Bonet Pulmó Verd’ han posat en marxa una nova acció reivindicativa per tal de difondre la fauna que habita l’espai natural on Aena vol instal·lar un parc fotovoltaic. L’objectiu és que tothom conegui la riquesa i varietat de fauna present a aquest enclavament i fer èmfasi en què els veïnats continuen defensant la integritat d’aquesta zona davant l’amenaça que suposa el projecte industrial de l’organisme aeroportuari.

La plataforma, que ha advertit que no aturarà les accions reivindicatives, ha instal·lat cartells amb la fauna que habita Son Bonet a les entrades del carrer Son Bonet, Ca’n Balo i de la part de Son Llebre perquè tothom pugui conèixer els ocells que habiten a on Aena vol instal·lar el seu parc industrial fotovoltaic.

‘Son Bonet Pulmó Verd’ adverteix que no davallarà la pressió fins que Aena aturi el projecte de parc fotovoltaic a Son Bonet, una reivindicació que té darrere el suport de centenars de persones i nombroses ONG i entitats civils, a més del suport de l’Ajuntament de Marratxí i el Govern.

El portaveu de la plataforma, Manuel Gomáriz, ha criticat en reiterades ocasions que Aena vulgui “vendre un projecte tenyit de verd, que d’ecològic no té res perquè el seu objectiu és subministrar d’energia el creixement de Son Sant Joan i contaminar més”. En aquest sentit, Gomáriz ha recordat en què l’espai verd de Son Bonet respon a una entesa verbal entre AENA i l’Ajuntament de Marratxí per compensar els veïns del municipi pels sorolls del trànsit aeri.