SFM recupera el 100% dels seus serveis

580

El Ministeri de Sanitat ha publicat una ordre que permet l’ocupació de tots els seients en el transport públic.

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) recupera el 100% dels serveis que venia oferint en horari laboral de dilluns a divendres abans de la declaració de l’estat d’alarma, i els busos del TIB oferiran el 65% de freqüències. Segons ha informat la Conselleria de Mobilitat i Habitatge en una nota de premsa, l’ocupació dels trens i busos també s’amplia perquè el Boletín Oficial del Estado (BOE) ha publicat una ordre del Ministeri de Sanitat que modifica les condicions d’ocupació dels vehicles en el transport terrestre.

En aquest sentit, ha explicat que en el cas de transport públic i ferroviari es permet ocupar tots els seients i en el cas de les places per a viatjar dempeus, es manté l’ocupació màxima de dues persones per metre quadrat.

Així mateix, ha advertit, continua sent obligatori l’ús de la màscara per a tots els usuaris que viatgin en el transport públic.
SFM recuperarà el 100% dels seus serveis a partir d’aquest dilluns

Quant al servei, la Conselleria ha detallat que en el cas dels trens de SFM es recuperarà el servei habitual i s’ajustarà l’oferta a la creixent demanda de viatgers que es ve registrant en les últimes setmanes. L’objectiu, ha destacat, és entrar en la fase 3 del pla de la desescalada amb un 100% del servei, després que en aquesta última setmana, aquest hagi estat d’un 80% respecte de l’habitual i la demanda d’usuaris d’un 41% en comparació a les mateixes dates de l’any passat.

D’aquesta manera, ha comunicat que el canvi “més significatiu” respecte al servei que es venia oferint des del passat 11 de maig -perquè s’han anat afegint freqüències de manera progressiva- és que es recupera la totalitat de serveis de la línia de metro M2, que realitza el trajecte entre l’estació Intermodal i Marratxí.

Aquesta modificació, ha explicat, permetrà que els serveis de Palma-Sa Pobla, en tots dos sentits, deixin d’efectuar parades en totes les estacions entre Marratxí i la Intermodal, com feien durant les últimes setmanes, recuperant-se així la normalitat en aquest trajecte també. Mentrestant, ha assenyalat, els serveis Express Palma-Inca, en tots dos sentits, continuaran efectuant parades en totes les estacions entre Inca i Marratxí.