SFM aprova l’adjudicació de les obres per eliminar el pas a nivell de Sa Farinera per 1,4 milions d’euros

494

El Consell d’Administració de Serveis Ferroviaris de Mallorca ha aprovat l’adjudicació del contracte d’obres de l’eliminació del pas a nivell de Sa Farinera per un import d’1.431.334,28 euros. El pas a nivell de vehicles i vianants està ubicat al carrer de Sa Farinera, en el punt quilomètric 4,2 de la línia de tren Palma-Inca. Les obres consistiran a substituir l’actual pas a nivell per un pas inferior (sota les vies) per a vianants en aquest mateix punt i per un pas elevat (un pont) sobre el torrent de Coanegra, a l’altura dels carrers d’Es Canyar i Es Verderol, perquè circulin els vehicles. Aquest pont comunicarà directament les urbanitzacions d’Es Pont d’Inca i Sa Cabana, sent l’alternativa al pas actual per al trànsit rodat.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i el batle de Marratxí, Miquel Cabot, van signar el passat mes d’agost el conveni per eliminar el pas a nivell. L’objectiu és mantenir la connectivitat actual dels nuclis d’Es Pont d’Inca i Sa Cabana però amb una major seguretat, tant per als vehicles com per als vianants i per a la circulació ferroviària.

SFM assumeix el cost total del projecte, però en ell es recullen propostes de l’Ajuntament de Marratxí i, així, el pont que es construirà sobre el torrent de Coanegra, que tindrà 30 metres de longitud, incorporarà un carril bici de 2 metres d’amplària. També, d’acord amb l’Ajuntament de Marratxí, en l’execució del pas inferior es crearà una plaça contínua al carrer de Sa Farinera a banda i banda del pas. El termini d’execució de les obres és de vuit mesos.