Sa Rua de Marratxí se celebrarà el dissabte 11 de febrer amb 1.650 euros en premis

353

Sa Rua de Marratxí 2023 tindrà lloc el dissabte 11 de febrer i comptarà amb un total de 1.650 euros en premis. El premi a la millor disfressa de grup (de més de 6 persones) serà de 600 euros; el segon premi disfressa de grup (de més de 6 persones) serà de 450 euros; premi local disfressa de grup (més de 6 persones) rebrà 300 euros; i el premi a la millor disfressa de grup petit o familiar (de 2 a 5 persones) serà de 300 euros.

El jurat valorarà criteris estètics, esperit de carnaval dels participants, incorporació musical, coreografia, vestuari, grau d’elaboració, nombre de components, originalitat i animació. Els membres del jurat seran designats per l’Ajuntament de Marratxí i es faran públics la mateixa setmana de Sa Rua.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, s’ha mostrat “esperançat que vingui molta de gent, com totes les activitats que hem fet durant 2022, que han batut rècord d’afluència. Esperem que la Rua també sigui multitudinària i que tingui com sempre el caràcter festiu, familiar, alegre i cívic que caracteritza el municipi de Marratxí i vos convid a tots a venir a la Rua”.

El regidor de Cultura, Josep Ramis, ha recordat que “la Rua de Marratxí és la primera de Mallorca, ja que com és tradició la celebram una setmana abans del que és habitual. A més, enguany les mestresses de casa de Sa Cabaneta oferiran una xocolatada per a tots els participants”.

L’hora de la concentració de Sa Rua serà a les 16 hores al camí de n’Olesa (davant l’Escorxador de Marratxí) i la sortida està fixada a les 17 hores. L’itinerari discorrerà des de l’Escorxador en direcció a Sa Cabaneta, camí de n’Olesa, direcció a l’Ajuntament de Marratxí, i arribada a la plaça de l’Ajuntament.

Pot participar-hi qualsevol persona o grup disfressat que s’hagi inscrit a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Marratxí, del 25 de gener al 8 de febrer de 2023, de 8.15 h a 14.00 h, al telèfon 971 797 624 o al correu electrònic cultura@marratxi.es. Les bases de Sa Rua 2023 poden consultar-se al web rua.marratxi.es

L’Ajuntament recorda que la velocitat de les carrosses en el seu recorregut a Sa Rua no superarà els 5 km/h, i que tots els vehicles i remolcs hauran de comptar amb la documentació tècnica obligatòria (permís de circulació, targeta d’inspecció tècnica i assegurança obligatòria) que podrà ser comprovada per la Policia Local. Les dimensions màximes de les carrosses (vehicle amb remolc) són de 12 metres de longitud, 2,55 metres d’amplada, i 4,5 metres d’alçada.

El cartell de Sa Rua 2023 ha estat dissenyat per Òscar Ferretjans López, alumne de cinquè de primària del CEIP Costa i Llobera, que ha guanyat el Concurs de Creació del Cartell de Sa Rua 2023. El seu cartell ha estat escollit entre els centenars d’obres presentades per part de tots els col·legis del municipi. L’obra guanyadora, juntament amb les altres finalistes, es pot veure al local de Ca Ses Monges de Pla de na Tesa des del 26 de gener fins al 26 de febrer.