La fase 1del Pla de Desescalada establert pel Govern dóna molta més llibertat a l’hora de fer esport. Corredors i ciclistes professionals poden gaudir de les pistes i carreteres de tota l’illa (no així els amateur, que només poden moure’s dins dels límits del seu municipi) i quant als esportistes de disciplines individuals, poden ja exercitar-se a l’aire lliure.

En aquest sentit, a Marratxí han obert ja instal·lacions per a la pràctica d’esport com el tennis i el pàdel. Això sí, es mantenen unes normes. Es necessita cita prèvia, no es poden utilitzar els vestuaris de les instal·lacions obertes i tampoc es poden detenir en les zones comunes. En casos com els del tennis o el pàdel s’ha establert un màxim de dos jugadors per pista.

Per a tornar a utilitzar instal·lacions sota sostre o les piscines a l’aire lliure -que han quedat excloses de la fase 1- caldrà esperar a fase posteriors. De fet, els gimnasos no tornaran a obrir fins a la fase 3. Ho faran llavors sense possibilitat que s’utilitzin els vestuaris i amb un terç de l’aforament.

Perquè es tornin a utilitzar pavellons per als esports d’equip caldrà esperar que acabi la desescalada, ja al juliol.