Pòrtol esclata davant Cata Coll

308

La final Espanya-Anglaterra s’ha seguit amb moltíssima passió a Pòrtol, on s’ha instal·lat una pantalla gegant perquè els veïns, seguidors i familiars de Cata Coll visquessin la final com es mereixia.

Més de vuit-centes persones han esclatat d’alegria a la Plaça de Can Flor davant la victòria de la Selecció Espanyola Femenina de futbol, amb especial participació de la jugadora portolana Cata Coll. La imatge de la portera bloquejant la pilota els darrers segons del partit ha sigut èpica, com també ho ha estat la celebració de la victòria al seu poble.

Ja al voltant de les 11:30 la carpa instal·lada a la Plaça de Can Flor s’omplia de vermell, amb camisetes amb el lema “Tots amb na Cata Coll”. Dels primers a arribar, els familiars de Cata Coll, que varen ocupar les primeres fileres. El partit va començar amb un ambient festiu, però que es va viure amb molt de nirvis fins al darrer minut. En arribar el gol de la victòria, al minut 28 de joc la carpa de Can Flor s’omplia amb els crits de “Caata, Caata!”. Davant el gol de la selecció, la carpa es va omplir de vítores, banderes onejant i molt de somriures, també llàgrimes d’alegria.

A la segona part tota l’afició allà congregada, va continuar animant, pregant que el marcador es mantingués fins al final del partit. Uns minuts que es varen fer eterns, amb els 12 afegits que varen culminar amb un sac de córner per part de la selecció anglesa, i que na Cata va bloquejar, amb el cos a terra.


Una vegada es varen sentir els pits finals, Pòrtol va esclatar, cridant “Campiones, campiones, oe, oe, oe!” sense aturar. A més dels veïns i veïnes, els familiars de Cata Coll varen viure en primera fila la gran trobada. La seva mare, Antònia Lluch, recordava que el poble l’ha vist jugar al camp de futbol (de Sant Marçal) des de petita i per ella és un orgull el suport que està rebent per part de la gent de Pòrtol. En acabar el partit, entre llàgrimes d’alegria, Antònia recordava que aquest havia sigut un any molt complicat per Cata, però també per totes les jugadores de la selecció: “han lluitat molt, els hi ha costat molt, però aquesta victòria ha sigut la merescuda recompensa. Ella és una lluitadora i la lluita ha valgut la pena”.


El seu avi, Jaume Lluch, es mostrava molt orgullós al mateix temps que lloava l’actitut de la portera, que ha arribat a la final, segons les seves paraules, ja que “s’ha esforçat i ha sigut constant”. Ho ha demostrat amb la seva lesió, diu: “altres haguessin tardat més a recuperar-se, però ella ha estat on havia d’estar”.

Tots els portolans varen demostrar entre abraçades i càntics que la Selecció ha fet història i que Cata Coll és l’orgull de Marratxí.