Marratxí compta aquest inici de curs amb un centre més de la xarxa complementària per als infants de 0 a 3 anys

175

El centre privat Peter Pan s’ha adherit a la xarxa complementària d’escoletes de Marratxí, la qual cosa suposa que es podrà beneficiar de la subvenció de les 4 hores gratuïtes.

Aquest centre educatiu situat en en la zona residencial Sa Nova Cabana és un centre d’Educació Infantil de 0-3 anys autoritzat per la Conselleria d’Educació i que se suma ara als centres que formen la xarxa complementària: La Vall, Petits Ferrerets i Santa Catalina Tomàs.

A diferència del que es tenia previst inicialment per l’Ajuntament de Marratxí, (que volia oferir la gratuïtat en la totalitat dels centres de 0 a 3 anys aquest inici de curs), finalment els usuaris dels centres de la xarxa complementària hauran de pagar els primers mesos del curs, de setembre a novembre.

Això si, les famílies veuran retornat amb caràcter retroactiu el cent per cent de l’import. Seran els propis centres, a través d’una subvenció de la Conselleria de Educació, els qui cobraran aquesta ajuda i retornaran el cost dels tres primers mesos de curs a les famílies.

A partir del mes de gener de 2024 les famílies deixaran d’abonar l’import, ja que aquesta subvenció arribarà a cobrar-se a temps.

Per la seva part, l’Ajuntament de Marratxí ha creat un bonus escoleta d’entre 100 i 120 euros perquè les famílies que fan ús dels centres assistencials rebin una ajuda.

Els centres assistencials són tots aquells que, per no arribar als requeriments mínims d’espai o personal, no entren en la xarxa complementària. Al no formar part d’aquesta xarxa, no es beneficien de les ajudes de la Conselleria. D’aquí ve que el consistori decideixi ajudar a aquestes famílies. Per a poder beneficiar-se del bonus escoleta, s’hauran de guardar els rebuts dels tres primers mesos i presentar-los a l’Ajuntament.

Aquesta bonificació s’implementarà en els centres assistencials amb una partida de 30.000 euros a repartir entre els centres d’aquestes característiques. Per als mesos de gener a juny, l’Ajuntament destinarà una nova partida, amb una quantitat encara per a especificar.