Limoncello, la vessant solidària de la pizzeria de Sa Cabaneta

1064

La pizzeria Limoncello, implantada a Sa Cabaneta des de fa deu anys, amaga al seu interior un projecte de solidaritat. El seu propietari Tommy Forni, de 38 anys, col·labora cada mes cuinant per Zaqueo i destina part de la seva recaptació a l’ONG Help Heal Humanity que alimenta i paga l’educació de nins necessitats de Port-au-Prince, a Haití.

Tommy Forni, propietari de la pizzeria Limoncello, va arribar a Marratxí al 2005. Primer va fer feina com a paleta i posteriorment com a barman i en tasques d’atenció al client. Finalment es va quedar la pizzeria Limoncello al 2010 i des de llavors fa feina a aquesta reconeguda pizzeria italiana de Marratxí. Aquest italià nascut a Àmsterdam però criat al Piamonte explica que la seva vocació per ajudar la gent necessitada la va aprendre a ca seva. Però va haver-hi un abans i un després de conèixer Serena Bufalino, la fundadora de l’ONG Help Heal Humanity, que ha estat una inspiració i una mentora per ell i amb qui col·labora des de fa quatre anys.

L’ONG va ser fundada per aquesta professora canadenca que va deixar el seu país per construir una escola a Port-au-Prince, poc després del terratrèmol de 2010, i que és un dels indrets més desafavorits del món. A més, també fa feina a Kènia, Belize, Nicaragua o Cambodja. “Vaig conèixer Serena Bufalino en una festa a la qual vaig anar com a cuiner i em va ensenyar a emprar el meu temps i el meu talent de manera diferent: donant de menjar els més necessitats”.

El restaurant Limoncello ofereix els seus clients la possibilitat de donar un euro per cada taula a l’ONG Help Heal Humanity, i cinquanta cèntims per cada comanda a domicili. Limoncello té un racó dedicat a l’ONG amb imatges dels nins als que ajuda perquè els clients coneixen la vessant solidària del restaurant. “Els doblers que recaptam van destinats a alimentar i pagar els estudis de 25 nins de l’escola Canaan de Port-au-Prince durant un any”.

Dinner for Humanity

Próximament Tommy Forni crearà amb Serena Buffalino l’ONG Dinner for Humanity, de la qual ell serà el cofundador i que serà una filial de Help Heal Humanity. La solidaritat de Tommy Forni també arriba a Mallorca a través de Zaqueo. Des de fa tres anys cuina una vegada al mes per 150 persones necessitades. “Passejant pel centre de Palma em vaig trobar amb una cua impressionant de gent que em va colpir i llavors vaig veure un vell amic fent cua. Aquesta imatge em va trasbalsar i vaig pensar que havia de donar un cop de mà perquè a Mallorca, una illa tant rica i desenvolupada, també hi ha gent que necesita ajuda”, conclou Forni.