L’estat d’alarma es perllongarà fins al 24 de maig

369

L’Executiu va decretar l’estat d’alarma el passat 14 de març per poder adoptar mesures extraordinàries contra el Covid-19.

Ja són quatre les ocasions en què el Congrés ha avalat la proposta de Govern d’ampliar aquesta situació excepcional que, segons la vicepresidenta primera de l’Executiu, Carmen Calvo, “necessitarà algunes setmanes més”. Encara que, des del govern presidit per Pedro Sánchez s’apunta al fet que en aquesta ocasió ja es podran negociar diferents estats d’alarma, amb mesures diverses en funció de la situació de la pandèmia a cada territori. De fet, està previst que les Illes Balears entrin el proper dilluns 11 de maig a la fase 1, el que flexibilitzaria la mobilitat dels ciutadans i també l’obertura de bars, restaurants, hotels, comerços, biblioteques, museus i mercats a l’aire lliure.

Cal recordar, a més, que des del passat 4 de maig, les mascaretes són obligatòries al transport públic i que per garantir aquest compliment el Govern va anunciar que es repartirien 6 milions de mascaretes.