La Policia Local sanciona 25 persones per incompliment del decret de l’estat d’alarma a Marratxí

123

Des del 14 de març, dia en què va entrar en vigor el Reial Decret d’estat d’alarma a tot Espanya, la Policia Local de Marratxí ha imposat 25 sancions per incompliment de les situacions que estableix el mateix decret. Cinc d’aquestes sancions van ser la primera setmana de confinament, i les altres 20 ho han estat aquesta setmana.

En aquest sentit, l’inspector en cap, Miquel Àngel Pascual, explica que “els primers dies i de fet gairebé tota la primera setmana vàrem actuar amb molta mà esquerra, però ara ja no, ara la ciutadania ja sap el que hi ha i la tolerància de l’actuació policial és zero”. Pascual comenta que el principal motiu de sanció al municipi per incompliment de les mesures establertes en l’estat d’alarma és el fet d’estar en el carrer sense motiu, si bé també se n’han imposat, per exemple, per dur el ca a passejar molt enfora del domicili. Les sancions imposades, que es deriven a Delegació del Govern, tenen un import a partir dels 600 euros.

Fins ara, no hi ha hagut cap persona que hagi estat multada dues vegades, però sí algun ciutadà que ho ha estat pel fet d’haver incorregut en un mateix comportament, malgrat haver estat advertit en ocasions precedents pels membres de la Policia.

Des del cos policial, també es recorda que si bé no és obligat ni imprescindible, sí que és aconsellable dur un certificat de l’empresa on cadascú faci feina per “facilitar la labor” de la Policia i fer més senzilles les coses.

Si bé, en haver-se reduït la circulació i en estar tancats els col·legis i altres centres que generen molt de moviment quotidià, l’activitat de la Policia ha davallat. Per aquest fet i per evitar el risc de contagi entre els agents, els equips de treball s’han reduït, però sempre amb la garantia de cobrir els serveis.

Sigui com sigui, tots els agents duen a terme la tasca assignada equipats en tot moment amb màscares i guants.

Una vegada més, la Policia Local llança missatges de “responsabilitat i consciència” al conjunt de la ciutadania i insta a tothom a “quedar-se a casa”. D’igual manera, si bé amb intensitat menor respecte a la setmana passada, la Policia continua avisant a través de megafonia pels distints nuclis del municipi de les restriccions de la mobilitat i, justament, de la necessitat de romandre en el domicili.