La Biennal Internacional de Ceràmica (BICMA) exposa en el Museu del Fang obres de 13 artistes de diversos països

312

Aquest migdia ha quedat inaugurada la Biennal Internacional de Ceràmica (BICMA), que romandrà oberta fins dia 27 de març. La inauguració s’ha duit a terme en el Museu del Fang, just després de l’obertura de la Fira del Fang. Hi han assistit el batle, Miquel Cabot; el tinent de batle, Joan Francesc Canyelles, la tinent de batle, Neus Serra, el regidor de Cultura, Josep Ramis, i també una de les artistes que hi exposen, la sueca Maria Kristoferson.

En aquesta ocasió, la Biennal presenta una novetat molt destacada: en aquesta edició no està concebuda com un concurs, com s’havia fet fins a l’última edició, sinó que un comitè seleccionador ha elegit 13 artistes convidats, donant prioritat al criteri de qualitat. Són artistes de Mallorca, de la resta d’Espanya i també de l’estranger, en concret de Polònia, Suècia i el Japó.

El comitè seleccionador l’han integrat els ceramistes Toni Vich i Joan Pere Català, Margalida Escales i Maria Ramis i l’artista plàstic Biel March.

La relació completa dels artistes participants en aquesta edició de la BICMA és la següent: Lluís Castaldo (Sóller), Jaume Roig (Felanitx), Dora Good (Deià), Ramon Fort i Joan Serra (Catalunya), Rafaela Pareja (València), Alfonso d’Ors i Miguel Ángel Gil (Aragó), Maria Oriza (Madrid), Maria Kristoferson (Suècia), Mónica Patuszynska (Polònia) i Shozo Michikawa i Mami Kato (el Japó).

Precisament, Mami Kato farà una master class el dia 18 de març a l’alumnat de l’Escola de Ceràmica