Una any tan atípic i amb tantes dificultats per a les arts no ha impedit la celebració de la vuitena edició de la prestigiosa BICMA de Marratxí, un certamen de ceràmica que s’ha afermat amb força al calendari internacional i ha situat el nostre municipi al mapa mundial d’aquesta disciplina plàstica, reunint a un mateix escenari a prestigiosos artistes d’arreu del món, les obres dels quals varen ser seleccionades per un comitè integrat per cinc experts: dos representants del Museu del Fang i de l’Escola Municipal de Ceràmica, dos ceramistes i una artista plàstica.

Enguany, l’obligat confinament durant els primers mesos de l’any va fer treballar la imaginació i recórrer a l´ús de les noves tecnologies per aconseguir una visita virtual a l’exposició de totes les peces de la BICMA al Museu del Fang de Marratxí. Així, la tecnologia 360º va fer possible que totes les persones interessades poguessin veure sense sortir de casa seva aquesta impecable mostra, que va fer part dels esdeveniments programats a la Fira del Fang.

Fruit d’aquesta edició, l’Ajuntament de Marratxí va adquirir dues de les peces presentades, en concret “Gekka”, de l’artista japonesa Mami Kato i “Arkadian”, de l’espanyola María Oriza.

Posteriorment, l’edició del catàleg de l’exposició al mes de setembre, va ser el document en el qual es varen recopilar en dos dimensions les obres dels 13 artistes participants, 9 espanyols y 4 estrangers, entre els quals es troben els mallorquins Jaume Roig i Dora Good.

La creativitat de cada una d’aquestes 13 obres es reflecteix al catàleg i llueig amb les  diferents tècniques i materials que han fet servir els artistes, com ara el gres esmaltat a 1.260 graus, l’argila, la porcellana, la pasta de pisa o el modelat de planxa amb òxids metàl·lics; aconseguint formes, colors, tonalitats i textures d’extraordinària bellesa i gran espectacularitat.