Espai Jove Marratxí renova la seva identitat visual

594

El procés de ‘rebranding’ obeeix a la intenció d’adaptar la imatge gràfica a la nova realitat del seu públic, cada vegada més participatiu i que comprèn una franja d’edat que s’amplia fins als 25 anys.

Marratxí ha presentat un nou logotip per a identificar els espais del municipi destinats a oferir una alternativa educativa i sociocultural als joves. Es tracta dels locals i projectes identificats com Espai Jove, ja que la iniciativa que ve funcionant a Marratxí des de 2005 va molt més allà de l’espai físic i persegueix l’objectiu de generar propostes de caràcter participatiu, buscant que siguin els propis joves del municipi els qui proposin i desenvolupin activitats socioculturals àmplies i integradores. A més, cadascun dels tres Espai Jove de Marratxí, -situats en és Pont d’Inca, Pla de na Tesa i Pòrtol- constitueixen punts d’informació, formació i orientació per a joves d’entre 14 i 30 anys. De fet, són nombrosos els tallers i cursos que en ells es vénen desenvolupant.

Així, la imatge gràfica d’aquests espais s’ha actualitzat, donant lloc a un grafisme que representa l’entrepà de diàleg que s’utilitza en els còmics i altres suports visuals, el qual conté les paraules Espai Jove (caixa baixa) i MARRATXÍ (caixa alta). La tipografia utilitzada per al nom és una lletra de pal (sense serifa o rematada), moderna i de fàcil visualització, que confereix un aspecte jove i dinàmic al conjunt.

El logotip (Espai Jove Marratxí) es representa sempre en blanc, amb un batent fúcsia que li imprimeix dinamisme, i s’assenteixi sobre un fons negre que conforma l’isotip (símbol gràfic de l’entrepà), el qual pot anar enquadrat en un rectangle amb diferents fons de color, segons l’aplicació.

La intenció d’aquesta nova proposta gràfica és projectar una imatge de diàleg, moviment, joventut, participació i modernitat, evolucionant de l’anterior per a connectar amb un públic una mica més adult (entre 14 i 30 anys).

El procés de rebranding culminarà al setembre, coincidint amb l’inici del curs i es complementarà amb el llançament d’una web pròpia.