Els clubs i entitats esportives de Marratxí, amb la vista posada en la propera temporada

482

Incertesa entre els responsables dels clubs i entitats esportives de Marratxí. Amb totes les competicions cancel·lades a causa de la pandèmia del coronavirus, excepte els play off d’ascens a primera regional -que està previst que disputi el Pòrtol Futbol Club en els mesos de juny i juliol- els esforços de presidents i equips se centren en planificar la propera temporada. Una temporada que, segons Guillem Massot, del Club de Bàsquet de Sa Cabaneta, planteja diversos escenaris: “Tornar a la normalitat, fer entrenaments amb grups més reduïts o, simplement, no poder fer res”. La por, que comparteixen altres presidents d’esports d’equip, és que els xavals optin per fer esport individual -tennis, pàdel, ciclisme- i es perdi pedrera.

La notícia positiva és que tots els equips del municipi mantenen la categoria, no hi ha descensos. És el cas del Handbol Sispal Marratxí, que repetirà la propera temporada a la Primera Divisió nacional de handbol. No obstant això, la cancel·lació primerenca de la competició ha provocat que el C.D. Bàsquet Pla de Na Tesa, en la seva categoria sènior, no pugui pujar a la lliga EBA. “Hem perdut només un partit en tot l’any i per la decisió de la federació de donar per campió tenint en compte el cistella-average, ens hem quedat amb la mel als llavis”, subratlla el seu president, Francisco A. García.

Des del club de futbol de l’Sporting Sant Marçal es confia que amb la fase 3 es relaxin les mesures i es pugui almanco tornar als entrenaments. Mentre que el Club de Voleibol de Pòrtol esperen notícies sobre si poden tornar o no a entrenar a la platja. “La veritat és que hi ha una sensació de tristesa profunda en tots els jugadors i entrenadors. Estam pendents de saber què passa amb el Campionat d’Espanya, però intuïm que tampoc es jugarà “, explica Carmen Gayà.

Més pessimisme al sector del Taekwondo. Els dos clubs del municipi, Takewondo Marratxí i Taekwondo Kumgang Marratxí es plantegen el tancament de les seves instal·lacions si no arriba una solució a temps. “No sabem quan podrem obrir, ni tornar als entrenaments i classes”, subratlla Rafael Sánchez.