L’entrada de Mallorca en la fase 1 de “desescalada” decretada pel govern central s’està reflectint també en el transport públic, amb increments de freqüències i serveis a demanda.

Pel que fa al bus, l’EMT ha anunciat que posarà més vehicles a disposició del transport a demanda, per tal de cobrir trajectes amb més usuaris, ja que es preveu un increment del 80% de passatgers en aquesta fase 1.

Quant al municipi de Marratxí, la línia L3 (Pont d’Inca-Joan Carles I) es cobrirà amb aquesta modalitat. Amb tot, Cas Capità i Pla de na Tesa quedaran connectats amb la parada de bus de la capçalera de la línia 3 a Son Bonet.

Cal recordar que el servei a la demanda funciona gràcies a un conveni de col·laboració entre l’EMT, la plataforma Spare i el sector del taxi.

Quant al tren, es recupera la línia de metro M2 entre Palma i Marratxí en els dos sentits, amb un servei cada hora.

A més, la Conselleria de Mobilitat ha informat que s’amplien les freqüències del tren en horari de dilluns a divendres, amb la finalitat de facilitar la mobilitat durant les primeres hores del dia.

Per això, s’han incrementat un total de sis serveis amb sortida des de Palma en el tram horari comprés entre les 6:00 i les 9:00 hores, a més de vuit serveis més en aquest mateix tram horari per als trens amb destinació Palma. En total, es recuperen 31 serveis amb sortida des de l’Estació Intermodal i 33 amb destinació a Palma.

Els horaris dels serveis de trens i autobús interurbà de Mallorca es poden consultar tant al web de SFM com a la web del TIB.