Més de 15.000 famílies de Balears sense ingressos podran demanar la renda mínima

463

El Consell de Ministres donarà avui via lliure en una reunió extraordinària a l’ingrés per a famílies que sofreixen severa pobresa.

El Consell de Ministres aprovarà avui divendres, 29 de maig, l’ingrés mínim vital per a uns 2,3 milions de persones. La xifra es correspon amb 850.000 famílies que sofreixen pobresa severa, i que ara perceben un ingrés per unitat de consum inferior a uns 230 euros al mes. La quantitat oscil·larà entre els 461 i els 1.100 euros mensuals, segons va explicar a El Periódico de Catalunya el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Immigració, José Luis Escrivá.

Un total de 15.098 famílies de Balears podran optar a aquesta renda mínima i que ara mateix paga el Govern amb la seva pròpia renda social garantida. De fet, la consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, segons informa el peridódico Última Hora, espera a l’aprovació d’aquesta norma per part del Govern per a introduir modificacions en la seva pròpia normativa.

La intenció de l’Executiu és complementar els pagaments del Govern. La renda mínima que prepara el Ministeri rondarà els 450 euros i la de Balears complementerá aquesta subvenció. Les ajudes a aquestes 15.098 famílies suposen una inversió de 5,57 milions, gairebé el doble del que es pagava abans que esclatar la crisi. Al març, el nombre de famílies que rebien ajudes era de 13.088 i la nòmina total que es pagava era de 2,52 milions d’euros.