El Consell convoca dues línies d’ajudes a l’artesania de Mallorca per 397.000 euros

556

Es tracta d’una ajuda per a fomentar l’artesania de l’illa i millorar la seva competitivita i està dirigida a empreses, persones autònomes o assalariades, o associacions amb activitat econòmica a Mallorca en aquest sector.

Segons informa Europa Press, es tracta de la primera actuació dedicada als artesans que es durà a terme en el marc del ‘Mallorca reacciona’, el pla de reactivació econòmica i social del Consell per a fer front a les conseqüències derivades de la crisi sanitària del COVID-19. El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha destacat “l’aposta del Consell a favor del producte de Mallorca” amb aquest pla de reactivació i ha assenyalat que es destinen uns 50.000 euros més respecte a l’any passat. “Gràcies a aquestes ajudes, el sector es pot modernitzar, promocionar els seus productes i els professionals poden assistir a esdeveniments o trobades fora de l’illa. Es tracta d’actuar a favor de la competitivitat de les iniciatives empresarials del sector i, crec que també s’ha de tenir en compte, al final contribuïm a preservar el nostre patrimoni”, ha indicat.

De una banda, es destinen 155.000 euros al foment de l’activitat artesanal. Amb aquestes ajudes -130.000 euros per a empreses i 25.000 per associacions- es pretén incentivar la formació, la comercialització de productes artesans, la difusió del patrimoni cultural de l’artesania i el manteniment dels oficis artesans.

D’altra banda, en una segona convocatòria es destinen 242.000 euros a fer inversions per a la millora de la competitivitat i la modernització del sector artesanal. En aquest sentit, es finança la compra de maquinària vinculada a l’ofici i l’adquisició de carpes; la millora dels espais de venda i mostra, de les aules de formació o dels tallers.

Totes actuacions subvencionables hauran d’haver-se desenvolupat entre el 6 de setembre de 2019 i el 5 de setembre de 2020. D’acord amb el Consell, el procediment per a concedir aquestes es farà per concurrència competitiva i el termini per a presentar les sol·licituds es reiniciarà una vegada es decreti el final de l’estat d’alarma.