Balears entrarà en fase 2 el pròxim dilluns 25 de maig

445

A partir del dilluns 25 ja es permetrà el contacte social entre grups de fins a 15 persones, sempre mantenint la distància social i les mesures de protecció oportunes. Així mateix, es podran celebrar noces en tota mena d’instal·lacions, amb un aforament del 50% i sense superar els 100 convidats en espais a l’aire lliure o els 50 en espais tancats. Les vetlles també tindran un límit de 25 persones en espais a l’aire lliure —mateix per a enterraments i cremacions— o 15 en espais tancats. En els llocs de culte, on fins a l’anterior etapa es permetia un terç de l’aforament, la limitació serà ara de la meitat.

També es permetrà la realització de visites als residents d’habitatges tutelats, centres residencials de persones amb discapacitat i centres residencials de persones majors.

Els centres i parcs comercials reobren més de dos mesos després de decretar-se l’estat d’alarma. Això sí, amb bastantes limitacions: es prohibeix la permanència en les zones comunes o àrees recreatives, l’aforament estarà limitat al 40% i s’establirà un horari d’atenció preferent per a persones majors de 65 anys. En els mercats ambulants a l’aire lliure s’amplia la capacitat de llocs a un terç dels habituals, al mateix temps que tornen les autoescoles i acadèmies privades, sempre amb les mesures de distanciament i higiene oportunes.

Els restaurants deixaran entrar a clients en el seu interior, si bé no es podrà consumir en la barra —només en taula— i l’aforament estarà limitat a un terç, de manera que hi hagi separació suficient entre els clients. Encara no obriran les discoteques ni els bars nocturns. Sí que ho faran les zones comunes dels hotels i allotjaments turístics —on ja estava permès allotjar-se des de la fase 1— amb un terç de la capacitat habitual i les mateixes restriccions que en el sector de la restauració quan es tracti de restaurants o cafeteries.

Les piscines recreatives podran obrir al públic amb cita prèvia i un aforament màxim del 30% o el que permeti complir amb la distància de seguretat. A més, s’organitzaran horaris per torns, no es podrà fer ús de les dutxes dels vestuaris ni de les fonts i les instal·lacions hauran de netejar-se, almenys, tres vegades al dia. També reobriran les platges, on es permetrà la pràctica d’activitats esportives, professionals o d’esbarjo, sempre que es puguin desenvolupar individualment i sense contacte físic.