Arranca la Campaña de Renta 2019

224

La Campanya de la Renda i Patrimoni de 2019 comença aquest dimecres, 1 d’abril, per a la presentació per Internet, i es prolongarà fins al dia 30 de juny, amb millores en la ‘app’ i una simplificació de el sistema d’identificació i una previsió de superar els 21 milions de declaracions, de les quals un 70% (14.560.000 de contribuents) tindrà dret a una devolució conjunta de 10.686.000 d’euros, un 1,5% menys.

Com informa Europa Press, l’Agència Tributària ha considerat «especialment important» mantenir els terminis de la campanya a les circumstàncies actuals derivades de la crisi sanitària del COVID-19 perquè com més aviat els contribuents puguin rebre els seus devolucions aviat, ja que aquest mateix divendres, 3 d’abril, els contribuents començaran a rebre les seves devolucions en els caos que correspongui.

En aquest sentit, prop del 70% de les declaracions surten a retornar, i les que surten a ingressar només es comencen a pagar a final de Campanya, al mes de juny. A més, prop de l’88% de les declaracions es confeccionen per Internet, recorden des d’Hisenda.

Des del passat dilluns els contribuents poden subscriure a la ‘app’ de l’Agència tributària i accedir a les seves dades fiscals a la pàgina web de l’AEAT a través del sistema REN0, el certificat o c @ veu PIN, així com en l’aplicació . A més, els contribuents poden sol·licitar el número de referència des del passat 6 de març per les mateixes vies.

LES DATES: S’ENDARREREIX L’ATENCIÓ TELEFÒNICA

Ja aquest dimecres els usuaris podran gestionar les seves declaracions per Internet, a través de el servei de tramitació Renda web, i de l’’app’.

No obstant això, el termini per sol·licitar cita prèvia en el Pla ‘Le llamamos’, pel qual l’AEAT telefona contribuent prèvia sol·licitud, s’ajorna i es podrà sol·licitar del 5 de maig al 29 de juny, per Internet, per l’’app ‘, o per telèfon automàtic (901 12 12 24 o 91.535 73 26), en el qual també es podran anul·lar les cites de campanya de Renda, així com per telèfon amb atenció personal (901 22 33 44 o 91 553 00 71) . Les declaracions via telefònica es començaran a efectuar des del 7 de maig.

Igualment, des del 5 de maig hi haurà la possibilitat de sol·licitar cita prèvia per a la confecció de declaracions de renda de forma presencial a les oficines de l’AEAT i altres entitats col·laboradores, a realitzar des del 13 de maig fins al 29 de juny.

DOMICILIACIÓ I FRACCIONAMENTS

En els casos de declaracions amb resultat a ingressar amb domiciliació en compte la campanya conclourà amb anterioritat, el 25 de juny. No obstant això, si s’opta per domiciliar únicament el segon termini de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, aquesta es podrà realitzar fins al 30 de juny.

El 29 de juny serà l’últim dia per sol·licitar cita prèvia per a atenció telefònica o en oficines i un dia més tard, el 30 de juny, finalitzarà el termini per presentar les declaracions, concloent així la Campanya de Renda i de Patrimoni 2019.

A més, els contribuents podran fraccionar, sense interès ni cap recàrrec, l’import del deute tributari resultant de la declaració de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, en dues parts: la primera, del 60% del seu import, en el moment de presentar la declaració, i la segona, del 40% restant, fins al 5 de novembre de 2020, inclòs aquest dia.