El servei de recollida i préstec de libres de text de l’Ajuntament de Marratxí permet donar de manera voluntària els libres per tal que altres estudiants els puguin aprofitar. L’objectiu d’aquest programa impulsat per l’area de Serveis Socials és garantir la igualtat d’oportunitats a tot l’alumnat matriculat en els centres educatius docents de Marratxí, des de primària fins a formació professional i batxillerat. Es tracta d’un servei que també treballa valors com la solidaritat, l’estalvi i la cura dels libres i del material escolar.

“El projecte de reciclatge de llibres és una altra manera de donar facilitats a les famílies marratxineres d’alleugerir la despesa d’aquesta tornada a l’escola”, explica Aina Amengual, regidora de Serveis Socials, que afegeix que és un complement a les ajudes per a llibres i material escolar que surten cada any. “També és una manera de concienciar a les famílies en qüestions de reutilització, reciclatge i reducció de residus”, apunta Amengual.

Aquest és el segon curs escolar que funciona aquest programa de reciclatge de libres. Per aquest curs 2021-2022 les famílies varen donar els libres durant el mes de juny i la recollida s’ha fet entre el 30 d’agost i el 10 de setembre.

El programa de reciclatge de libres també serveix per impulsar la cohesió social mitjançant polítiques d’equitat que garanteixin la igualtat d’oportunitats a tot l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu de qualitat. Segons la regidoria de Serveis Socials, dur a terme projectes d’aquestes característiques ha de servir també per construir teixit social municipal i per promoure la cooperació entre les famílies.

La finalitat és facilitar de manera cooperativa i mitjançant el sistema de préstec, llibres de text de diferents àrees, matèries i assignatures establertes per als diferents nivells educatius, a l’alumnat matriculat en els centres educatius docents de Marratxí.

La donació dels llibres de text per part de les famílies és voluntària. S’accepta qualsevol llibre de text sempre que estiguin vigents i en condicions de ser reutilitzats. Les persones que participin en el programa de donació i préstec de llibres del curs 2021/2022 gaudeixen d’avantatges en la concessió d’ajuts per a l’adquisició de llibres de text i material escolar convocades anualment per l’ajuntament de Marratxí.

La donació i recollida de llibres de text es va fer durant el mes de juny al Carrer Illes Aucanada, 1 (Local Associació de Gent Gran de Cas Capità) i la recollida s’ha realitzat al mateix lloc des del 30 d’agost fins al 10 de setembre.