Una quinzena de pares i mares varen compartir experiències sobre la criança dels fills en un taller sobre parentalitat positiva

221

WhatsApp Image 2019-06-01 at 17.21.30 (3) (1)

Dissabte al matí es va celebrar en el Casal de Ca Ses Monges de Pla de na Tesa el taller de parentalitat positiva “Créixer amb tu”, conduït per la pedagoga Núria Bosch i organitzat per la Xarxa de Salut de l’Ajuntament.

 Va ser un espai de sensibilització, diàleg i reflexió al voltant de les pròpies vivències, on una quinzena de persones varen poder exposar les seves dificultats i reptes quotidians respecte a assumptes diversos de la criança: què és el que realment necessiten els fills o filles?, com els poden acompanyar millor?, com poden entendre els pares i mares millor les seves necessitats?

 Com a complement a aquest taller, el dia 9 d’abril es va fer la xerrada informativa “Ser-hi per acompanyar-te”, també a càrrec de Núria Bosch. De fet, totes dues sessions estan emmarcades en un seguit d’actuacions previstes per la Xarxa de Salut amb tres objectius clars: generar un espai de trobada entre famílies per compartir experiències i situacions quotidianes diverses que suposen reptes i afecten tant a nivell emocional com mental; poder sostenir la tasca de les famílies en l’educació i l’acompanyament; i contribuir al fet que comprenguin millor les necessitats dels infants i dels i les acompanyants.

Entre setembre i desembre d’aquest mateix any 2019, la Xarxa de salut té previstes realitzar dues xerrades informatives i dos tallers d’aprofundiment més, tots ells dinamitzats per l’experta en acompanyament i assessorament a famílies, Núria Bosch.

 Aquest cicle de jornades informatives i tallers va néixer arran d’una demanda de les associacions de mares i pares (AMIPA), dels centres educatius i escoletes, de l’àrea de Pediatria dels dos centres de salut de Marratxí (Muntanya i Martí Serra) i de Serveis Socials.

La entrada Una quinzena de pares i mares varen compartir experiències sobre la criança dels fills en un taller sobre parentalitat positiva aparece primero en Marratxí.es.