La primera fàbrica de mascaretes FFP2 de les Balears, ubicada a Marratxí, aspira a produir 1,5 milions de mascaretes cada mes gràcies als seus 25 treballadors. Les mascaretes tindran un preu d’un euro i es podran comprar tant en farmàcies com en centres de salut.

Aquest dimecres la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el batle de Marratxí, Miquel Cabot, han visitat l’empresa Protección Sanitaria Balear (Sanitary Services, SL) on la presidenta del Govern ha elogiat aquesta iniciativa com una mostra de “valentia i compromís amb aquesta terra”, dedicada a fabricar un material que és “essencial”. “Puntera a Europa i orgull de Balears”, ha assegurat Armengol d’aquesta empresa que pot produir fins a 1,5 milions de mascaretes al mes. Armengol també ha destacat que aquesta empresa permetrà “no dependre de l’exterior i autoabastir-nos, per diversificar i enfortir l’economia, cal apostar per la indústria local. Aquesta iniciativa és un exemple del que volem seguir impulsant des del Govern i convidam a més empreses a sumar-se”.

La presidenta ha destacat que aquesta empresa és un exemple de “sector productiu que dona valor a la nostra economia” i ha ressaltat el fet que ho fa amb un sistema d’economia circular i residus zero. “Poder proveir-nos d’allò que és bàsic per a nosaltres és fonamental”, ha indicat la presidenta, qui també ha recordat que fa un any el Govern va fer una convocatòria per a empreses i indústries de les Illes Balears que poguessin proveir material de protecció individual i de prevenció de la Covid-19, una iniciativa a la qual aquesta empresa es va sumar. Finalment, Armengol ha mostrat el suport del Govern a “empreses d’aquesta terra que es dediquen a qüestions que tenen un gran valor afegit”.

La visita ha coincidit amb el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut al Treball. El batle de Marratxí ha aprofitat per agraïr al Govern la posada en marxa de l’Ibassal, l’Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral.

Protección Sanitaria Balear produeix mascaretes compostes per cinc capes, que garanteixen el 98 % de filtració i compleixen el Reglament europeu UE 2016/425 CE. A l’acte també ha assistit el gerent i copropietari de Sanitary Services Balear, SL, Ricardo Alonso, i el cap d’àrea de la Subdirecció de Compres i Logística del Servei de Salut, Antoni Mascaró.