Devers 800 persones participaren aquest diumenge a la cadena humana contra el projecte de parc fotovoltaic d’Aena a Son Bonet, segons la plataforma Son Bonet Pulmó Verd, que ha rebut el suport del GOB, Terraferida, Amics de la Terra, Jubilats per Mallorca, Ciutat per a qui l’habita.

“Estem molt satisfets perquè, malgrat les previsions de pluja, la gent, no només de Marratxí, ha respost, demostrant que aquest ja no és només un problema local sinó que es tracta d’una reivindicació social que engloba un alt grau de la població “, ha subratllat Manel Gomáriz, portaveu de la plataforma.

La cadena humana va començat a les 12 hores i va comptar amb el suport del batle de Marratxí, Miquel Cabot, regidors de tots els grups municipals i també amb el coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera.

El portaveu de la plataforma va criticar que “Aena vulgui vendre un projecte tenyit de verd, que d’ecològic no té res perquè el seu objectiu és subministrar d’energia el creixement de Son Sant Joan i contaminar més”. En aquest sentit, Gomáriz va reiterar que “l’espai verd de Son Bonet és el resultat d’un entesa verbal entre AENA i l’Ajuntament de Marratxí per compensar els veïns del municipi pels sorolls de l’trànsit aeri”.

Gomáriz va insistir en què Son Bonet Pulmó Verd només es conformarà amb la retirada del projecte perquè, va recordar, la instal·lació industrial del parc fotovoltaic “es vol fer enmig de dos nuclis de població com són el Pont d’Inca i Pla de Na Tesa “.