Treballadors i usuaris dels centres de dia de Marratxí es someten a proves PCR de l’IB-SALUT com a mesura de prevenció

652

Els resultats de les proves, que no són obligatòries però si recomanables, es coneixeran en un termini de 24-48 hores.

Personal de l’IB-SALUT està realitzant entre ahir, dia 14 de juliol, i avui, 15 de juliol, proves PCR per a la detecció del coronavirus entre els usuaris i treballadors del Centre de Dia Brot de Gínjol, a Marratxí. La setmana que ve es realitzaran al Centre de Dia de Pòrtol. Aquesta activitat s’emmarca dins de les mesures preventives que es realitzen entre el col·lectiu més vulnerable a aquesta malaltia.


Les proves no són obligatòries, però si recomanables, perquè permeten detectar persones portadores del COVID-19, sobretot aquelles que són asimptomàtiques, i així evitar els contagis. D’aquesta manera, es realitzaran PCR a tots els usuaris del centre de dia i als treballadors que han tingut contacte amb ells.


El mètode emprat pel personal de la UVAC (Unitat Mòbil d’Atenció al Coronavirus) consisteix en la presa d’una mostra orofaringe o nasofaríngia, per tant, no hi ha extracció de sang. Aquesta detecta la presència o no del virus en les vies respiratòries mitjançant la tècnica de reacció en cadena de la polimerasa (PCR). És la mateixa prova que s’usa en els Centres de Salut. Les proves es traslladaran després al laboratori de microbiologia de l’Hospital Universitari de Son Espases.


Els resultats estaran disponibles en un termini d’entre 24 i 48 hores.

Cal recordar que els centres de dia de Marratxí varen obrir les seves portes de nou el passat 1 de juliol a un 50 per cent d’ocupació.