“Anar a la botiga de devora ca teva, comprar una joia feta per la mare d’un amic de classe o dur una bossa feta per la teva amiga, que t’arregli el cotxe qui comparteix amb tu el cafè el matí, que et talli els cabells la mare de la companya de futbol o la perruquera a qui veus obrir cada matí quan deixes els nins a escola”.

És part de la campanya “Som petit” que ha posat en marxa l’AMIPA del col·legi Es Liceu per donar suport al comerç local, un dels sectors més afectats per la pandèmia. Els organitzadors han creat un perfil d‘Instagram i un de Facebook per mostrar imatges dels comerços de proximitat i dels artesans que hi ha als voltants de l’escola.

Es tracta d’una iniciativa per donar visibilitat als negocis locals per tal de fer-lis costat i de difondre la seva qualitat i varietat. La campanya iniciada amb vistes al Nadal s’espera que arreli entre els consumidors i que repensin la seva forma de consumir. El seu objectiu és sintetitza a un dels lemes escollits: “Compra al petit, fes-lo gran”.

La iniciativa d’Es Liceu s’emmarca en un context molt complicat per l’economia i els comerços locals de tot el país per mor de la pandèmia, per la qual cosa han sorgit iniciatives en favorç del comerç de proximitat. Recentment l’Ajuntament de Marratxí va presentar la campanya ‘Aquest Nadal feim les coses diferents perquè tot sigui com sempre’, on es demanava als marratxiners fer les compres de Nadal dins el municipi per donar suport al comerç local i als seus treballadors.

En aquest sentit, el batle Miquel Cabot recordava que és moment d’ajudar el màxim possible al teixit comercial, sobretot al petit comerç perquè, a més, a Marratxí hi ha un teixit comercial molt ampli i una restauració molt variada i el teixit local és el que crea llocs de feina al municipi i dóna vida al poble.

Recentment el Consistori també ha posat en marxa el projecte ‘Aparador virtual’, un portal d’internet que augmentarà la vissibilitat del teixit comercial del municipi i servirà per difondre els seus productes i serveis, augmentar les vendes i millorar el posicionament digital a internet.