L’operació, batejada com a ‘zero-zero’ ha permès detenir en dues fases a cinc homes, tres d’ells d’origen colombià de 22, 40 i 47 anys, un altre d’origen búlgar de 41 anys i un altre d’origen argentí de 67 anys, així com d’una dona d’origen colombià de 31 anys.

Amb una investigació que ha durat uns nou mesos, al març va ser detingut el principal investigat, un home d’origen colombià de 47 anys, així com dos familiars. Presumptament, l’home s’encarregava d’introduir grans partides de cocaïna a Mallorca, així com a substància de tall per després adulterar la cocaïna.

Els agents van practicar dues entrades i registres, un d’ells en un domicili de Palma i un a un traster a Marratxí, que s’utilitzava per ocultar el gruix de les substàncies adulterants. En tots dos registres es va intervenir mig quilo de cocaïna i 25 quilos de substàncies de tall, així com nombrosos estris per a la preparació de la droga adulterada.

En una segona fase, duta a terme aquesta mateixa setmana, s’ha procedit a la detenció de tres persones, que ja han passat a disposició judicial. Suposadament, aquests tres detinguts s’encarregaven de la intermediació en transaccions de droga, així com la venda directa a consumidors.

També s’ha pres declaració, en qualitat de investigada, a una altra dona d’origen colombià que sembla era la persona que adquiria les substàncies adulterants. Es tracta de la titular de l’arrendament del traster de Marratxí que utilitzaven d’emmagatzematge.