Sanitat només recomana vacunar durant l’estat d’alarma nadons, embarassades i trasplantats

229

El Ministeri de Sanitat ha publicat un document en el qual recomana que, durant el període que duri l’estat d’alarma pel coronavirus, i amb l’objectiu d’evitar les sortides innecessàries del domicili i les visites als centres sanitaris, només es vacuni els nadons, dones embarassades i pacients que estiguin prenent eculizumab o hagin estat trasplantats, informa Europa Press.

En concret, el departament que dirigeix ​​Salvador Illa aconsella la vacunació fins als 15 mesos d’edat inclosos, garantint especialment la primovacunació als 2 i 4 mesos d’edat i la primera dosi de triple vírica als 12 mesos. També prioritza la vacunació en brots epidèmics i postexposició no demorable.

No obstant això, en tots els casos, assenyala la importància de valorar el risc-benefici a l’hora d’acudir al centre sanitari per vacunar-se i de prioritzar les mesures d’aïllament físic. A més, avisa que les vacunes s’administraran sempre que els centres de vacunació tenguin capacitat i puguin complir amb les mesures de seguretat oportunes.

Per assegurar això, les persones hauran de contactar per telèfon amb els centres de salut o centres assistencials que hagi determinat cada comunitat autònoma com a centres de vacunació operatius, per sol·licitar cita i, d’aquesta manera, mantenir el distanciament físic recomanat.

La resta de vacunes incloses en el calendari, tant en l’etapa infantil com en l’adulta i en majors, poden posposar-se fins que es recuperi l’activitat normal. I és que, tal com ha assegurat Sanitat, en l’escenari actual d’estat d’alarma, un retard de la resta de les vacunacions “no suposarà problemes” i es pot reprendre quan es recuperi l’activitat sanitària habitual.