#Romplacadena s’extèn pels centres educatius de Marratxí

731

L’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Marratxí ha posat en marxa la iniciativa “Romp la cadena” dirigida a tots els centres educatius de Marratxí. Es tracta d’aherir-se a la iniciativa de Feminisme a l’Escola que ha llençat una campanya a les xarxes socials per rompre estereotips i promoure la igualtat en els centres escolars.

La iniciativa invita els centres educatius a enviar frases que serveixin per rompre estereotips i per reivindicar la igualtat de sexes a les aules. La regidoria d’Igualtat imprimirà les frases seleccionades en camisetes i pòsters que es penjaran per tot el municipi.
Un dels nombrosos missatges de’aquesta campanya recollits per Feminisme a l’escola diu així: “Si jo anim als meus fills a vestir-se com vullguin, i sentir-se lliures d’emocionar-se, expresar-se i decidir, romp la cadena”.

“Quan un company meu va vestit de rosa o lila i ho normalitzo, romp la cadena!”, diu la frase enviada per l’IES Josep Sureda i Blanes.
Els participants han de pensar en accions que serveixin per no perpetuar violències masclistes i aconseguir rompre la cadena. Posteriorment gravaren un vídeo amb el missatge i enviar-lo a Feminisme a l’escola.

“Si jo per llegir en família trio llibres i contes que fugin dels estereotips de gènere i fomentin la coeducació, romp la cadena”, diu la frase enviada per FAPA Mallorca. Cada centre educatiu participant enviarà el tres millors vídeos que es penjin durant la semana del 25N, dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.