Què es pot i què no es pot fer en fase 2

797

Inaugurem fase 2 a les illes i això porta nombroses novetats. Entre elles, a partir del dilluns 25 de maig es permetrà als habitants de Balears poder reunir-se en grups de fins a 15 persones i visitar a majors i persones amb discapacitat en centres residencials o habitatges tutelats; això últim, amb cita prèvia i un màxim d’un visitant per persona resident.

Es pot ja acudir als espais interiors dels bars i dels restaurants, que podran obrir respectant l’aforament d’un 50 per cent i sempre que l’atenció sigui en taula. Igualment, es pot accedir als centres comercials, que obriran amb un aforament del 40% i amb els seus espais comuns tancats. Els locals i establiments situats en aquests espais podran també reobrir, però sempre que tinguin un accés directe i independent des de l’exterior.
Els cinemes, teatres i auditoris podran reobrir, encara que amb butaca preasignada i una limitació d’aforament d’un terç.

Una de les grans novetats, potser la més esperada, és que des d’avui ja es pot anar a la platja i banyar-se en la mar, sempre, mantenint les distàncies personals, la separació dels objectes i en grups màxims de 15 persones. També es poden obrir les piscines recreatives, encara que veuran reduïda la seva ocupació al 30%.

Quant als establiments hotelers, els hostes ja podran utilitzar les zones comunes, però també amb un 30% d’aforament.
Els espais de culte podran, per part seva, ampliar l’aforament al 50% i les noces es podran celebrar, encara que amb un nombre limitat de convidats-un màxim de 100 persones a l’aire lliure i 50 en espais tancats-.

S’eliminen les franges horàries per a practicar esport no professional a l’aire lliure a excepció de la compresa entre les 10.00 hores i les 12.00 hores i entre les 19.00 hores i les 20.00 hores, que estan reservades per al passeig de persones majors de 70 anys.

Es permeten ja els actes i espectacles culturals de menys de 50 persones en llocs tancats (amb un terç del seu aforament) i de menys de 400 persones a l’aire lliure; tornen els entrenaments en lligues professionals i l’esport no professional; a més, es pot procedir a l’obertura d’autoescoles i acadèmies amb mesures de distanciament i higiene.