Nous aparcaments i estació de reparació de bicicletes, per a impulsar la mobilitat sostenible, amb motiu de la Mobility Week, a Mallorca Fashion Outlet

663

El nou projecte de mobilitat sostenible de Mallorca Fashion Outlet s’ha presentat amb una demostració dels lockers gratuïts que fan possible guardar les bicicletes dels visitants de manera segura, així com una estació de treball, on els usuaris podran realitzar reparacions en les seves bicicletes directament en el centre. El projecte compta amb la participació del Ajuntament de Marratxí, amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible en els desplaçaments a aquest centre comercial, cultural i d’oci, a més de propiciar la mobilitat respectuosa amb el medi ambient en el seu entorn i proximitats.

A l’esdeveniment de presentació van assistir el batle de Marratxí, Miquel Cabot; el regidor de Urbanisme, Habitatge, Projectes de Mobilitat Sostenible i Accessibilitat i Comunicació, Joan Francesc Canyelles i la regidora de Transparència, Defensor de la Ciutadania i Participació Ciutadana; Neus Serra. Per part de Mallorca Fashion Outlet van participar Jorge Pérez de Zabalza, director de màrqueting i turisme i Carlota Rivero, responsable de turisme del centre, que va acudir en qualitat d’ambaixadora de sostenibilitat de Mallorca Fashion Outlet. Per part de Clycling Friendly Mobility, va assistir la seva CEO, Maties Ximelis.

Entre les diferents mesures que donen forma a aquest acord, Mallorca Fashion Outlet ha creat de la mà de l’empresa especialitzada Cycling Friendly Mobility un hub de mobilitat sostenible, com a punt de trobada entre clients que valoren el respecte per l’entorn natural. Així, totes les persones que es desplacin amb bicicleta a Mallorca Fashion Outlet ja poden disposar d’uns boxs tancats on guardar-les amb total seguretat i sense cap cost. A més, en l’oficina d’informació del centre, es facilitaran als clients rutes cicloturistas, tant per a recórrer els voltants del municipi de Marratxí com altres llocs de l’illa.

Finalment, destacar que Mallorca Fashion Outlet serveix com a punt d’aparcament públic a l’estació de tren de Es Caülls, que contribueix en bona part a evitar que els vehicles que volen accedir a Palma ho facin en automòbil, podent en aquesta estació prosseguir amb tren fins al centre de la ciutat, desembarcant en l’Estació Intermodal, situada en la Plaça d’Espanya, servint d’aquesta manera com una mesura més d’ajuda a la mobilitat sostenible dins de l’illa.

El batle de Marratxí ha volgut destaca l’aposta decidida de l’Ajuntament de Marratxí per la mobilitat sostenible i la col·laboració entre la institució pública i l’empresa privada per a avançar junts en aquesta línia de sostenibilitat. Per part seva, Canyelles ha posat en relleu la importància del projecte i la seva relació amb la prolongació del carril bici, que respon a la finalitat de connectar a través d’aquestes vies segures el municipi de Marratxí amb la ciutat de Palma.

Pérez de Zabalza, per part seva, ha incidit l’objectiu del centre de facilitar l’accés de clients i visitants amb bicicleta, en línia amb el seu projecte de sostenibilitat i ha explicat el funcionament dels lockers, a través de la descàrrega gratuïta d’una app, que també permet obrir la porta de l’estació de treball, per a realitzar reparacions en les bicis amb les eines que aquesta incorpora.