Més de 500 persones reben a Cata Coll a Pòrtol

82

Centenars de persones han seguit el cercaviles fent costat a la campiona pels carrers de Pòrtol, que ha signat autògrafs al principi i al final de la travessia.

Les autoritats l’han rebut en el camp de futbol de Son Caulelles amb un siurell commemoratiu, una pancarta de 4 metres d’ample i de llarg i una placa del Club Esportiu Sporting Sant Marçal.

La campiona del món Cata Coll ha rebut aquesta tarda a Pòrtol un calorós homenatge. Més de cinc-centes persones s’han concentrat per a rebre-la, segons la Policia Local. Moltes d’elles han seguit el recorregut des de la plaça Sa Bassa, passant per la plaça de Can Flor i arribant al camp de futbol Són Caulellas Cata Coll al voltant de les 18.40 de la tarda.

Al camp del SantMrçal l’esperaven centenars de persones amb camisetes amb el seu nom, preparades per a poder rebre una signatura i treure’s una foto amb ella.

La jugadora ha estat rebuda per les autoritats, l’alcalde de Marratxí, Jaume Llompart, el Vicepresident del Consell de Mallorca i Conseller de Medi Ambient, Medi rural i Esports, Pedro Bestard i el regidor d’esports Joan Toni Estarellas, a més del Director Insular d’Esports, Joan Toni Prats.

L’alcalde s’ha mostrat content i orgullós “de poder col·laborar amb el Consell per a poder celebrar aquest esdeveniment, que ha estat un èxit”. “Jo recordava en 2013, quan Cata va ser campiona aleví, que just ho celebrem aquí. M’emociono com a entrenador, perquè sé l’esforç que ha hagut de fer per a arribar on ha hagut d’arribar, les barreres que ha hagut de derrocar i tant de bo Cata serveixi, com ha dit ella, de far, de llum per a nens i nenes, sobretot les nenes que volen practicar l’esport i no el tenen tan facil. Aquí tenen un exemple.”

Un siurell amb forma de portera especialment elaborat per a la jugadora per Siurells Bet ha estat l’obsequi amb el qual el consistori de Marratxí ha volgut homenatjar-la, però la gran sorpresa ha estat el descobriment d’una lona de 4 metres d’ample i 4 de llarg situada en una de les parets exteriors de l’edifici del camp de futbol. El rètol gegant resava “Campiona Cata Coll”, amb una imatge artística de la portolana.

Cata Coll ha començat el seu discurs donant les gràcies a l’Ajuntament i a Enfangats de Pòrtol per l’organització. També ha dedicat unes paraules a la gesta esportiva:“No sols hem guanyat una copa, hem guanyat alguna cosa més. Hem trencat moltes barreres. L’esport està creixent i ara les nenes tenen les portes més obertes, les coses més fàcils. Jo haig de donar les gràcies a aquells que me les van obrir. I lluitaré perquè ho tingueu més fàcil per a poder fer l’esport que es vulgui.” La portera ha dedicat també unes paraules al seu poble natal: “És un orgull ser portolana i tot això no se m’esborrarà de la retina”. Coll s’ha mostrat emocionada per la rebuda i orgullosa de tot el que està passant.

Per part seva, l’Sporting Sant Marçal, el club que l’ha vist créixer, li ha obsequiat un una placa commemorativa.