Més de 200 persones han protestat aquest diumenge contra el parc fotovoltaic de Son Bonet que AENA projecta constuir a un solar de Pla de na Tesa. Aquest solar és propietat de l’organisme estatal però existeix un acord verbal amb l’Ajuntament pel qual els veïnats l’utilitzen com a zona verda o d’esbarjo.

200 persones han fet una passejada reivindicativa convocats per la plataforma Pulmó Verd i en contra d’aquest macroprojecte. “AENA, en esta zona de Son Bonet los vecinos queremos árboles, ya, no placas”, era una de les pancartes dels participants. La imatge de les persones convocades, famílies amb nins, joves i gent passejant gossos i fins i tot cometes. Una imatge típica de diumenge que evidencia allò que aquest solar significa per a la qualitat de vida dels veïnats

La plataforma Pulmó Verd ja prepara les alegacions al projecte, que seran conjuntes amb el GOB, Terraferida, ARCA i el propi Ajuntament de Marratxí. El Consistori ja ha començat a preparar les alegacions a un projecte que causa malestar al Consistori.

L’Ajuntament de Marratxí s’oposa a la ubicació del parc fotovoltaic escollida per AENA. “Creiem que hi ha ubicacions suficients a l’aeròdrom com per tenir que ocupar l’espai que ara utilitzen els veïnats. Aquest solar era la contrapartida que va donar l’aeròdrom als veïnats que han d’aguantar els renous de Son Bonet. Ens oposem a que aquesta contrapartida desaparegui. AENA diu que té bona voluntat però encara l’ha de demostrar”, ha afirmat el batle de Marratxí, Miquel Cabot.

El parc fotovoltaic d’AENA, que ocuparà gairebé 20 hectàrees, preveu entrar en funcionament en el segon semestre de 2026 i cobrirà el 40% del consum energètic de l’aeroport de Son Sant Joan i Son Bonet, i comptarà amb una inversió de 13,4 milions d’euros. Ara el projecte es troba en exposició pública per aconseguir les preceptives autoritzacions i l’evaluació d’impacte ambiental.