Menuts, gairebé dues dècades vestint nins, joves i nadons

219

Menuts és una tenda de roba que va néixer el 2003 impulsada per Francisca Cabot. Primer va obrir al carrer Antoni Maura número 6 i posteriorment es va mudar enfront, al número 11. Va començar a un petit local de 25 metres quadrats, després el va ampliar fins als 50 metres i posteriorment a 100 metres. La seva família sempre ha estat vinculada a l’hoteleria i a la restauració, però el seu gust per la moda la va dur a llençar-se a obrir una tenda de moda infantil, amb roba i calçat per a infants fins a joves de 18 anys. La seva filla li dona una mà com a dependenta per tal de cobrir l’exigent horari dels negocis familiars.

La seva clientela principal són majoritàriament dones, molt fidels al seu negoci gràcies a la “qualitat i al tracte personalitzat als clients”. Accepta encàrrecs tant per whatsapp com per mòbil.

Francisca troba que a Antoni Maura és una zona transitada, però que caldria millorar el carrer i el seu aspecte per embellir la zona i afavorir els comerços, que han anat desapareixent en els darrers anys. “Hi ha un 10% dels comerços que hi havia abans. Actualment, només queden set comerços, hi ha molts de locals vuit i les voreres estan molt malmeses, tot i que paguem els mateixos imposts i taxa de fems”.

Està orgullosa d’haver confiat sempre en els articles que ven i de no abaratir el producte. Contràriament al que es podria pensar, la propietària de Menuts assegura que la campanya de rebaixes és una mala època de vendes perquè els clients se’n van als centres comercials o al centre de les ciutats i s’obliden dels petits comerços.

Els clients de Menuts són veïnats de la zona, però també gent de Santa Maria, Son Ferriol o Palma, ja que troben un punt de venda amb diferents marques. Francisca creu que l’època més dura que ha viscut en el negoci va ser la crisi de 2008, i que la pandèmia va tenir moments dolents i altres bons, però que en acabar la gent es va tornar a oblidar del comerç de proximitat.

Francisca destaca que les campanyes de bons de comerç llençades per l’Ajuntament per tal de revitalitzat el petit comerç va ser molt positiva. “Ens va servir d’altaveu per donar-nos a conèixer en un municipi on hi ha 28 nuclis urbans i va servir perquè molta de gent vingués i ens conegués. Gent que em deia: jo no sabia que estaves aquí”.

Francisca explica que una de les grans satisfaccions del seu negoci és la fidelitat de la clientela, “sobretot quan vesteixes a la filla d’una clienta que vas començar a vestir quan era una nina jove”.

La propietària de Menuts està satisfeta d’haver aconseguit mantenir-se i fer de Menuts una tenda de referència durant gairebé vint anys. “Hem estat molt valentes perquè hem apostat per les marques, per la qualitat i per saber molt bé allò que venem, i és difícil perquè hi ha moltes referències”.

Una audàcia que ha convertit Francisca Cabot en una empresària amb gairebé vint anys d’experiència sobrevivint a dues grans crisis: la crisi de 2008 i la pandèmia, i també fent front a grans superfícies. “Quan va obrir el Festival i el FAN vàrem tenir una davallada de vendes perquè el client va voler provar altres coses”. Tot i això, Menuts ha superat tots els entrebancs, i s’ha consolidat com una firma arrelada al Pont d’Inca i amb una clientela fidel tant de Marratxí com de fora del municipi.