Marratxí se suma a Reciclos, el sistema que et dona premis per reciclar

343

Els gairebé 39 mil habitants de Marratxí ja poden reciclar i a la vegada obtenir premis com patinets i bicicletes elèctriques o fer donacions a ONG amb els punts que obtinguin per reciclar. Des de fa unes setmanes s’ha instal·lat al municipi Reciclos, un sistema de devolució i recompensa desenvolupat per Ecoembes que permet aconseguir premis sostenibles i socials en reciclar les seves llaunes i botelles de plàstic de begudes en els contenidors grocs situats en la via pública.

Els veïnats de Marratxí ja poden obtenir recompenses cada vegada que llencin llaunes i ampolles de plàstic al contenidor groc. La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Marratxí ha implantat al municipi Reciclos, un sistema de devolució i recompensa desenvolupat per Ecoembes que premia l’ús dels contenidors grocs amb premis (tauletes, patinets i bicicletes elèctriques) o incentius amb els quals podran col·laborar en causes socials.

La regidora de Medi Ambient, Cristina Alonso, ha destacat que amb l’adhesió a Reciclos “pretenem motivar a la gent per a reciclar els seus envasos lleugers d’una manera incentivada i divertida, inclús per fer partícips als petits de la casa per ajudar-los a entendre la importància del reciclatge pel nostre medi ambient i la seva protecció, tot això sense oblidar que el primer que hem d’intentar és reduir la generació de residus de qualsevol tipus”

Així funciona Reciclos

Per a fer ús d’aquest sistema, els ciutadans només han de descarregar-se l’app gratuïta Reciclos i, a casa, escanejar el codi de barres de la llauna o ampolla de plàstic que volen reciclar abans de tirar-ho al contenidor. Una vegada al carrer, quan acudeixin al contenidor groc amb la seva bossa d’envasos, han de dipositar-la allí i escanejar el codi QR que hi ha en el contenidor. En utilitzar els contenidors grocs o les màquines, els usuaris obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles. Tota la informació es pot consultar al web reciclos.com

Amb els punts aconseguits, els usuaris de Reciclos podran col·laborar amb l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), Sonrisa Médica o ajudar a la creació del Bosc Reciclos. Aquest sistema de reciclatge premia als ciutadans recicladors amb incentius amb els quals podran ajudar a millorar l’entorn o a ajudar als qui més el necessiten, mentre continuen fomentant la circularitat dels envasos, és a dir, donar-los una nova vida a través del reciclatge.

Reciclos és una iniciativa de The Circular Lab, el centre d’innovació d’Ecoembes que premia la responsabilitat mediambiental a través d’un Sistema de Devolució i Recompensa (SDR). De cada vegada que els usuaris reciclen les seves llaunes o ampolles de plàstic en el contenidor groc, rep Reciclos que pot canviar per participacions en sortejos o donar-los a projectes socials i mediambientals. Es tracta d’un sistema on guanya el medi ambient, però també l’usuari que, a més de cuidar el seu entorn, pot obtenir recompenses.