Marratxí posa el punt i final als actes de sensibilització respecte de la violència masclista amb un minut de silencia en memòria de les víctimes

369

Aquest migdia, una representació de la societat civil de Marratxí i del consistori han guardat un minut de silenci en memòria de les 52 dones mortes enguany a Espanya com a conseqüència de la violència masclista.

Tots els assistents a la convocatòria s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament rodejats per tants llençols com víctimes mortals hi ha hagut fins ara, en una acció que ha duit a terme Fundació Deixalles. Cada llençol lluïa una silueta femenina i la identitat d’una víctima.

El minut de silenci d’aquest migdia ha suposat el punt i final a les activitats organitzades per l’àrea d’Igualtat i de Joventut de l’Ajuntament en relació amb el ’25-N’.

S’ha de recordar que la setmana passada ja hi va haver diferents actes de sensibilització respecte a la problemàtica de la violència masclista. Així, dijous hi va haver microteatre al CIFP Son Llebre. Divendres, a la biblioteca del Pont d’Inca, hi va haver un Contacontes, impartit per Francesca Vadell i dirigit a infants a partir de quatre anys, amb promoció de valors com respecte, estima, empatia, diversitat, solidaritat i llibertat. D’altra banda, organitzat pels Espais Joves, dissabte es va fer un taller de defensa personal per a dones, que a l’edifici Erika.

Juntament amb tots aquests actes, l’Ajuntament també ha convocat un concurs de fotografia i vídeo, promogut per l’àrea d’Igualtat. El termini per presentar-s’hi va iniciar-se el dia 4 de novembre i acaba avui mateix, dia 25 de novembre. Les fotografies i vídeos s’han d’enviar mitjançant publicació a Instagram amb el hashtag #25NMarratxi. El veredicte del Jurat es coneixerà el divendres 29 de novembre.