Marratxí obre el termini per a inscriure’s en Sa Rua, la primera que se celebra a Mallorca el 3 de febrer

306

L’Ajuntament de Marratxí obre el termini per a inscriure’s en la Rua, la primera gran desfilada de carnestoltes que se celebra a Mallorca, que tindrà lloc dissabte que ve 3 de febrer a partir de les 15.30 hores. Des de demà dimarts 16 fins al dia 30 de gener podran inscriure’s per a participar qualsevol persona o grup que vulgui gaudir d’aquesta celebració, en la qual el Consistori ofereix quatre premis: Primer premi a la millor disfressa de grup (de més de 6 persones), dotat amb 600€; segon i tercer premi a la millor disfressa de grup (dotats amb 450 i 300€ respectivament), i un premi a la millor disfressa de grup petit o familiar (de dos a cinc persones), dotat amb 300€.

El recorregut d’enguany s’iniciarà en el carrer Major de Pòrtol (en el límit amb Sa Cabaneta), i discorrerà pel carrer Oleza, passarà per davant de l’ajuntament, on es col·locarà el jurat, i finalitzarà, com a novetat, a l’esplanada de la Verònica, en Sant Marçal. “És la primera Rua que organitzem com a nou equip de govern i hem tractat d’escoltar una mica les demandes de la gent. Ens deien que acabant a l’Ajuntament, el recorregut era molt curt, així que l’hem allargat fins a Sant Marçal”, ha explico la regidora de Cultura, Carmen Cañellas.

Divendres passat ja es va triar el cartell anunciador, un concurs en el participen els alumnes de cinquè i sisè d’Educació Primària de tots els centres educatius de Marratxí. El primer premi, i per tant el cartell anunciador de la Rua, ho ha realitzat Sara Aceitón Martínez, de 6è de Primària del CEIP Nova Cabana. A més, el jurat va seleccionar altres 22 cartells, tres per cada col·legi més un esment especial, amb els quals es muntarà una exposició a la sala Ses Cases Monges de Pòrtol.