Marratxí obre el calendari de festes d’estiu mallorquines amb les Festes de Sant Marçal

176

Les festes patronals del municipi s’han presentat avui i se celebraran des del dissabte 22 fins al diumenge 30 de juny, oferint una varietat d’activitats per a totes les edats

El programa inclou el nomenament de Cata Colll com primera Filla Il·lustre de Marratxí i la inauguració de Sa Refinadora amb l’exposició del Certamen de Pintura

Destaquen les revetlles, amb Revólver i DJ Jaume Colombàs i els grups mallorquins Mut, OR (O-Erra) i DJ Xisqueta

Avui, dimecres 19 de juny, el batle de Marratxí, Jaume Llompart, acompanyat per Carmen Cañellas, regidora de Cultura i Nerea García, regidora de Participació Ciutadana, ha presentat en roda de premsa l’esperat programa de les Festes de Sant Marçal 2024. Les festes patronals del municipi se celebraran des del pròxim dissabte 22 fins al diumenge 30 de juny, oferint una varietat d’activitats per a totes les edats.

Les Festes de Sant Marçal, conegudes per obrir el calendari de festivitats patronals de l’estiu, prometen una setmana plena de celebració, tradició i diversió. El batle ha destacat la importància d’aquestes festes: “Són les primeres de la temporada d’estiu a Mallorca i les festes de tots els marratxiners i marratxiners”.

És la primera vegada que l’equip de govern actual organitza les festes des que es va prendre possessió del càrrec, al mes de juny del 2023. Per això, el batle s’ha mostrat especialment satisfet del programa de festes: “Un programa molt complet, per a totes les edats i gustos. En definitiva, perquè les Festes de Sant Marçal esdevinguin un espai de trobada per gaudir del bon ambient”, ha assegurat.

Entre les novetats del programa del 2024 destaquen des de l’Ajuntament el nomenament, el dimarts dia 25, a les sis de l’horabaixa de Cata Coll com a primera Filla Il·lustre de la història del municipi de Marratxí. Segons el batle, aquest és un nomenament “especialment emocionant, vibrant i històric. Treurem el plenari a la plaça de l’Ajuntament perquè qui li faci il·lusió viure aquest moment històric i acompanyar i conèixer Cata Coll al seu nomenament. Un reconeixement més que merescut que se celebrarà amb un acte al qual podrà acudir tothom que la vulgui felicitar”, ha afegit.

Una altra novetat serà la inauguració oficial, després d’anys de reformes, de l’espai cultural de Sa Refinadora, que acollirà el Certamen de Pintura, que aquest any ha augmentat el premi fins als 8.000 euros. “Ha estat una aposta ferma per consolidar el certàmen, que segueix sent un referent dins l’àmbit cultural. És per això que juntament amb l’Àrea de Cultura, hem decidit potenciar el jurat d’aquesta edició amb l’artista marratxinera Teresa Matas, Ela Fidalgo, reconeguda per l’expressivitat de les seves obres i el reconegut galerista Xavier Fiol. Així demostrem una vegada més que aquest ajuntament aposta per la cultura.”, ha destacat Llompart en el seu discurs.

La regidora de Cultura, Carmen Cañellas, ha repassat el programa d’activitats, que inclou una àmplia gamma de propostes que van des d’esdeveniments culturals i musicals, fins a activitats familiars i esportives. Destaquen el tradicional pregó de festes, a càrrec del rector de l’església de Sant Marçal Emilio Ramos, les revetles i els concerts, les exhibicions d’arts i esports, i les activitats per als més petits.

“Entre les activitats infantils s’hi inclouen la popular Festa Aquàtica i l’Horabaixa familiar amb Maria Bimbolles, que tindran lloc el diumenge 23; les exhibicions de taekwondo tindran lloc dimecres 26 i divendres 28”, ha destacat Cañellas.

Els concerts més significatius seran el festival de bandes de rock locals Marrockxí, el dissabte 22, i les esperades revetles del divendres 28, amb les actuacions de Revólver, AfterSuns, Na Pipona i DJ Jaume Colombàs i del dissabte 29, el cartell del qual inclou les actuacions de Mut, OR (O-Erra) i DJ Xisqueta. El XI Trofeu de Volei Platja i l’emocionant Correfoc, amb la participació de colles d’ Eivissa, Menorca i Palma, seran també el dissabte 29.
La regidora de Cultura també ha destacat la Missa Solemne, i les apostes musicals, com a novetat, el Vermut Simfònic a càrrec de la Jove Orquestra Simfònica de Marratxí, i l’espectacle “Una Nit a Broadway”, de la Banda de Música de Marratxí, se celebraran el 30 de juny, dia de Sant Marçal, com la Nit d’humor i l’Espectacle Lumínic que tancarà les celebracions.