Marratxí es compromet amb la campanya ComMou-te per recaptar fons per a la investigació contra el càncer

231

El batle, Jaume Llompart, ha rebut la visita d’investigadors de l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IDISBA), que ha iniciat una campanya de mecenatge a través d’esdeveniments culturals.

Els esdeveniments solidaris recaptaran fons per l’àrea d’Oncologia i Hematologia.

Marratxí s’adhereix a la campanya ComMou-te, posada en marxa per investigadores de l’Institut de Recerca Sanitària dels Illes Balears (IDISBA), amb l’objectiu principal de recaptar fons per a la recerca sanitària. Es tracta del primer ajuntament de la Part Forana que s’adhereix a la campanya.

Gwendolyn Barceló, investigadora titular del IDISBA, resident a Marratxí, visita, amb l’objectiu d’aconseguir que les administracions públiques se sumin a la iniciativa com a mínim donant-li difusió. Segons ha manifestat el batle a Barceló: “No sols li donarem difusió a través dels nostres canals de l’Ajuntament, sinó que enviarem la informació als centres educatius, clubs esportius, associacions de veïns, i altres col·lectius del municipi perquè participin; buscarem en quins esdeveniments poder incloure una taula informativa, que tenim molts, i també mirarem com jurídicament podem encaixar la subvenció directa, perquè la recerca sanitària, i ho hem vist recentment amb el COVID, és vital, mai més ben dit”.

Per part seva, Gwendolyn Barceló ha explicat que “l’Institut de Recerca Sanitària de les illes Balears el conformen vuit grups de recerca i aglutina tot el que s’investiga a les illes Balears. En el cas concret d’aquesta campanya, es destinarà tot el recaptat al departament d’oncologia i hematologia”.

Entre els objectius de la campanya està dissenyar tota una sèrie d’activitats que impliquin a la comunitat científica i la societat per tal de fer difusió de la recerca oncològica realitzada des de l’IdISBa com a institució de recerca balear.

La seva intenció és recaptar fons amb mercadets, concursos, menjars populars, i cerquen col·laboració d’entitats esportives i culturals. El primer esdeveniment és aquest diumenge, 12 de novembre, al conservatori de Palma amb el concert “La croada al regne sobre la mar, una crònica musical de la conquesta de Mallorca”. Participen la Jove Orquestra de les Illes Balears i tres corals, el Cor Arpjove, Veus de Ponent, i Pro Música Chorus Sóller. L’esdeveniment compta amb el suport del Consell de Mallorca i l’Associació per a la promoció de joves promeses musicals (APROJOVE).