Marratxí celebra la primera Rua de Mallorca amb la participació de 16 comparses

409

La Rua de Marratxí, la primera de les que se celebren a Mallorca, tendrà lloc demà dissabte horabaixa amb una participació de 16 comparses, que s’han inscrit prèviament a l’àrea de Cultura de l’Ajuntament. La majoria són de Marratxí, però també n’hi ha de Palma, Santa Maria, Algaida i Lloseta.

Una de les novetats de la Rua d’enguany és justament el dia de celebració, ja que s’ha canviat el diumenge per dissabte. “El canvi es justifica en la voluntat de fomentar una major participació a la Rua i també de potenciar la festa posterior, que s’integra dins la programació del programa d’oci alternatiu Txifest, que inclourà xocolatada, música infantil amb Astronautes estrellats i per a tots els públics amb el grup Los Grillos, a més de l’actuació de la Dj Karma. En definitiva, creim que en dissabte, la ciutadania pot estar més predisposada a la festa que en diumenge”, explica el regidor de Cultura, Josep Ramis.

La concentració de tots els participants serà a les quatre de l’horabaixa, davant l’Escorxador de Marratxí, al camí de n’Olesa. L’itinerari de les comparses s’iniciarà una hora més tard, a les cinc, amb sortida en el mateix punt en direcció a Sa Cabaneta, pel mateix camí de n’Olesa, i a l’Ajuntament. La plaça de l’Ajuntament serà el punt final de trajecte.

Els premis per a les millors comparses d’enguany són els següents: 600 euros per a la primera; 450 euros per a la segona; 300 euros per a la tercera i uns altres 300 euros per al premi local. Els membres de l’equip de govern els lliuraran a l’acabament de la Rua. Per determinar els guanyadors, el Jurat tendrà en compte criteris estètics, esperit de carnaval dels participants, incorporació musical, coreografia, vestuari, grau d’elaboració, nombre de components, originalitat i animació.

S’ha de recordar que, una vegada més, l’àrea de Cultura va convocar un concurs per elegir el cartell de la Rua. Entre el miler d’obres presentades per part de tots els col·legis del municipi, la guanyadora va ser Xisca Gomila, alumna de sisè de Primària del CEIP Nova Cabana. L’obra guanyadora, juntament amb les altres 17 finalistes, es pot visitar al local de Ca Ses Monges de Pla de na Tesa.