Marratxí adapta tots els semàfors del municipi amb dispositius sonors per a invidents

69

“Tot el que sigui eliminar barreres, millorar el dia a dia i fer una vida més segura i igualaria de les persones, és treball d’aquest equip de govern”, ha manifestat el batle.

“Per a mi suposa un pas bastant gran cap a la millora de l’accessibilitat per a persones com jo”, ha destaca Sergi Monserrat, veí de Es Pont d’Inca que va sol·licitar l’adaptació dels semàfors del seu nucli de població

L’Ajuntament de Marratxí ha realitzat aquest matí l’última prova per a la posada en funcionament dels semàfors adaptats per a invidents, de manera que les persones amb discapacitat visual podran creuar els passos de vianants amb més seguretat. Es tracta d’un total de 12 semàfors en els nuclis de Es Pont d’Inca, Sa Cabana i Es Pla de na Tesa, en els quals s’ha realitzat una inversió d’uns 12.000 €. Els usuaris disposen d’un dispositiu que possibilita que s’accionin els semàfors des d’una aplicació del telèfon mòbil – si bé no és el cas de Marratxí-, o bé des d’un dispositiu tipus comandament a distància. Quan es detecta el dispositiu es produeix el consegüent senyal acústic i el vianant amb discapacitat visual pot creuar, amb el consegüent augment de seguretat.

“Avui és un dia molt especial per a nosaltres, ja que, ateses les demandes d’un veïnat de Es Pont d’Inca, que ens va demanar que l’ajudéssim amb el seu dia a dia, avui fem l’última prova i tots els semàfors del nostre municipi estaran adaptats a persones amb necessitats visuals especials. Estem molt contents de donar resposta a la seva petició i poder ajudar-lo en el seu dia a dia”, ha explicat el batle, Jaume Llompart. Tot el que sigui eliminar barreres, millorar el dia a dia i fer una vida més segura i igualaria de les persones, és la tasca d’aquest equip de govern. És tasca de l’Ajuntament fer més feliços i millorar el dia a dia de les persones independentment de les seves necessitats o de les discapacitats” ha afegit Llompart.

Sergi Monserrat Rodríguez, usuari de l’ONCE i veí de Es Pont d’Inca que va traslladar la petició d’adaptar els semàfors de l’Avinguda Antoni Maura, també s’ha mostrat molt satisfet. “Em sembla súper bé que es posi en marxa en tot el municipi i no sols pel meu, sinó per a la resta d’afiliats. Per a mi suposa un pas bastant gran cap a la millora de l’accessibilitat per a persones com jo, que tenen baixa visió, i sobretot llevar-nos barreres psicològiques pel que respecta a pensar ‘aquest té discapacitat visual i té necessitats especials’. Cal intentar facilitar a aquestes persones el viure en un entorn habitual normal”.

Per part seva, Jorge Díaz Peinado, responsable de Serveis Socials d’ONCE Illes Balears ha destacat que l’adaptació dels semàfors “no deixa ser la materialització dels objectius que té l’ONCE, a més d’aquesta prestació de serveis socials a persones afiliades amb discapacitat visual o ceguesa total i la relació amb administracions públiques a l’hora de crear espais accessibles i normalitzar-los posteriorment, que hi hagi accessibilitat als espais i una conscienciació a la ciutadania”. “Agraïm molt a l’administració municipal la instal·lació d’aquests semàfors, perquè acaben de solucionar una necessitat molt important amb una ajuda molt bàsica”, ha conclòs.

A l’acte també han assistit el primer tinent de batle de l’Ajuntament i vicepresident del Consell de Mallorca, Pedro Bestard, els regidors de Serveis Socials i Mobilitat, Elvira García i Juan Pizarro i la tècnica de rehabilitació de l’ONCE Carmen Alarcón.