Marratxí Activa, una passa endavant

46

Aquest nou projecte de dinamització de l’ocupació, formació i emprenedoria de l’Àrea d’Ocupació i Formació es pot consultar al web marratxiactiva.es. Aspira a ser una font d’informació i orientació laboral per a les persones que cerquen feina i també un servei d’intermediació per a empreses, a les quals proporcionarà els candidats que més s’ajusten a les seves necessitats. A més, també oferirà un servei d’assessoria per a emprenedors.

“Volem donar una passa endavant per millorar els serveis i recursos de l’àrea de Formació i Ocupació i ho feim amb ‘Marratxí Activa’ per millorar els serveis que destinam a la gent desocupada perquè trobin feina i poder així activar el mercat laboral de Marratxí i de la nostra illa”, assenyala el batle de Marratxí, Miquel Cabot.

Per la seva banda, Aina Amengual, regidora d’Ocupació i Treball, ha explicat que el Consistori “vol donar un nou impuls a l’àrea de Formació i Ocupació per posar en contacte la demanda amb la recerca de feina per tal de donar resposta a la situació que estam vivint a causa de la pandèmia”.

En la web marratxiactiva.es es pot accedir com a usuari/a i s’ofereix informació sobre l’oferta formativa, sobre l’agència de col·locació i les ofertes de feina disponibles, es dona suport als tràmits del SOIB i del SEPE, eines per a la recerca de feina, a més d’assessorament per a emprenedors i notícies d’actualitat.

Si s’accedeix com a empresa es poden consultar els convenis signats amb empreses, agència de col·locació, formació dual per a persones ocupades, Fira de l’Ocupació, web espai empresa i actualitat.

Recerca de feina

Al web ofertesdefeina.marratxiactiva.es es penjaran les ofertes de feina disponibles a Marratxí Activa, que disposarà a la seva seu del carrer Balanguera d’un espai equipat amb els recursos necessaris perquè les persones interessades puguin fer-hi recerca activa de feina i formació. Disposaran d’ordinadors i accés a internet, telèfon, fotocopiadora, escàner, impressora i premsa diària. A més, tindran tota l’oferta formativa disponible, i també plantilles de CV, cartes de presentació, d’autocandidatura, pautes per fer l’entrevista de selecció, etc. Per accedir al servei tan sols s’ha d’accedir a la pàgina web, entrar a l’espai “Cerc feina” i fer clic a “Apunta’t ara”.

Servei d’intermediació per a empreses

‘Marratxí Activa’ també ofereix un servei gratuït d’intermediació a les empreses que necessiten cobrir un lloc de treball facilitant una relació de candidats/es que s’ajustin al perfil sol·licitat. Una vegada rebuda l’oferta, es realitzarà una preselecció entre les persones demandants i s’enviarà a l’empresa els/es candidats/es que més s’ajusten al perfil demandat. Després l’empresa farà la selecció final. Per accedir al servei, les empreses tan sols hauran d’entrar a la pàgina web ofertesdefeina.marratxiactiva.es i dins l’espai “Som Empresa” clicar a “Envia’ns la teva oferta”, omplir les dades i en només cinc minuts ja hauran creat la seva oferta de feina.

Assessoria per a emprenedors

Amb aquest servei, Marratxí Activa pretén millorar la capacitació i competències professionals de les persones emprenedores o que tenen una idea de negoci o es troben en procés de constitució del seu projecte empresarial i/o autònoms/es i empresaris/es constituïts/des.

Marratxí Activa neix per aglutinar tots els mitjans disponibles per estimular el mercat de treball i per servir de nexe entre els candidats que cerquen feina, orientació laboral i formativa i les empreses que ofereixen llocs de feina. Sota la mateixa marca, Marratxí Activa aspira a ser més eficient i més útil tant per als marratxiners com per les empreses del municipi.

Marratxí Activa, a més, aspira a ser especialment útil en una conjuntura complicada com és la situació actual on s’ajunten els efectes de la pandèmia i les conseqüències de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia que ha provocat un nou alentiment de l’economia i un encariment dràstic de les matèries primeres, unes circumstàncies que han impactat sobre l’economia i el mercat laboral.