Manel, Sopa de Cabra, Los Inhumanos o Anegats ompliran de música les Festes de Sant Marçal

556

L’Ajuntament de Marratxí, a través de l’àrea de Cultura, ha presentat avui el programa de Festes de Sant Marçal, que se celebraran entre el 23 de juny i el 3 de juliol i es poden consultar al web festes.marratxi.es

Les festes començaran el 23 de juny a les 19:30 hores al Jardí del Museu del Fang amb l’arribada a Marratxí de la flama del Canigó, procedent d’Alaró. Es produirà la lectura del manifest i se celebrará el combat de gloses entre na Maribel Servera i en Mateu Xurí, un acte organitzat per l’Obra Cultural Balear.

Enguany el pregó de festes el llegirà el pròxim 25 de juny Jaume Garcies, excap de Protecció Civil de Marratxí. En acabar el pregó, se celebrará el concert de la Coral de Marratxí. El Consistori ha organitzat una trentena d’activitats adreçades a tots els públics on gaudirem de concerts com els de Los Inhumanos, Manel, Sopa de Cabra, Anegats, Los Javaloyas, Tomeu Penya o Marrockxí 2022 amb les bandes de rock locals.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha mostrat la seva satisfacció per tornar a celebrar les Festes de Sant Marçal amb normalitat. “Creim que són unes festes per gaudir en família i disfrutar tots junts. Enguany ho feim amb una oferta cultural molt potent amb actuacions com les de Manel, Sopa de Cabra, Sexy Zebras, o Los Inhumanos, a més de les activitats culturals, les exposicions o les activitats de les associacions de Marratxí que són un orgull del municipi”.

El regidor de Cultura, Josep Ramis, ha agraït la tasca “entusiasta” de les associacions i clubs esportius del municipi que s’han afegit amb activitats a les Festes de Sant Marçal per fer unes festes participatives i col·lectives. “Tenim  un programa molt variat, dirigit a tota la població, des dels més petits als més grans, i convidam a la gent a gaudir d’aquesta festa i a venir a Sant Marçal”.

També s’han programat activitats per als més joves com Festa Jove, que se celebrarà el 25 de juny i inclourà torneig de balloon, jocs d’habilitats, inflables i festa de l’escuma. No faltaran tampoc les ballades populars i, per descomptat, l’Homenatge a la Vellesa i la missa solemne en honor a Sant Marçal, patró de Marratxí. Divendres 1 de juliol se celebrarà el Correfoc de la mà dels Dimonis de Fang, els Espiadimonis de Felanitx i les Bruixes de Mallorca, i dia 2 se celebrarà la trobada de xeremiers.

Per als més petits se celebrarà la Festa Sant Marçal Petit, amb castells aquàtics, piscines i festa de l’escuma. També s’han programat activitats esportives com l’exhibició de gimnàstica rítmica, la de taekwondo i el IX trofeu Festes de Sant Marçal de vòlei platja 4×4. En l’àmbit de les exposicions s’ha organitzat el XXXV Certamen de Pintura de Sant Marçal amb mostra de totes les obres seleccionades; ‘Azules’, a càrrec de Carme Pérez Álvarez, i l Mostra de Bonsais a càrrec de la Societat Bonsai Balear.

Conscienciació sobre el consum d’alcohol

Durant les festes, la Policia Local de Marratxí realitzarà unes ‘patrulles mixtes’ amb tècnics de Joventut, Serveis Socials i Protecció Civil per informar els joves dels greus problemes que pot comportar l’abús d’alcohol i altres substàncies. A més, tots aquells que ho desitgin podran sotmetre’s a una etilometria per veure el nivell d’alcohol en sang.

Aquesta iniciativa pretén fomentar l’oci saludable i conscienciar els joves de les greus conseqüències de l’abús de l’alcohol en el comportament i, especialment, en la conducció. La Policia Local ha recordat que durant les Festes de Sant Marçal no es permetran les botellades ni cap conducta que contravengui les ordenances municipals.