Les Balears perllonguen el toc de queda fins el 15 de desembre

  465

  El Govern de les Balears ha decidit perllongar durant quinze dies més el toc de queda entre les 24 hores i les 6 am, segons ha publicat aquest dimarts 24 de novembre el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). Entre les 24 hores i les 6 del matí, només es podrà sortir al carrer amb causa justificada com circul·lar per motius laborals, per comprar medicaments, per l’atenció de gent gran o menors d’edat o per estar de tornada al domicili.

  En aquest moment, la situació epidemiològica a les Illes Balears continua sent una de les més favorables de l’Estat espanyol. No obstant això, la incidència acumulada a catorze dies se situa en 220 casos per 100.000 habitants en el conjunt de les illes, i la taxa de positivitat en el5,39 %; així, i malgrat la millora evident observada des del mes d’agost, tant la incidència com la taxa de positivitat es continuen situant marcadament per sobre dels llindars que el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) estableix per definir un territori en situació de risc (60 casos per 100.000 habitants en catorze dies i una taxa del 3 %). Per tot això, resulta necessari prorrogar novament la vigència de les mesures que conté el Decret 10/2020, de 26 d’octubre, de la presidenta de les Illes Balears.

  “Per a l’illa de Menorca, les reunions socials i familiars que impliquin la permanència de grups de persones en espais d’ús públic o
  privat, tant tancats com a l’aire lliure, queden condicionades al fet que no se superi el nombre màxim de sis persones a l’interior o
  de deu a l’exterior”.

  L’estat d’alarma va ser aprovat el passat dia 25 d’octubre pel Consell de ministres i avalat pel Congrés dels diputats. El Govern de les Balears va endarrerir el toc de queda a les dotze de la nit, una hora més tard del previst inicialment, fins a les 6 del matí. L’endarreriment a les 12 de la nit va entrar en vigor dilluns 26 d’octubre després que el Boib publicàs la decisió del Govern. Previament l’executiu es va reunir amb les patronals de restauració, el sector cultural i els sindicats. El sector de la restauració va expressar la seva satisfacció per l’ajornament fins a les dotze de la nit perquè els permet mantenir els horaris dels sopars.

  A més del confinament nocturn entre les 24 hores i les 6 del matí continuen vigents la prohibició de reunions de més de sis persones tant a Mallorca, Eivissa i ara també Menorca. El tancament de les barres dels bars, on els clients hauran de ser atesos exclusivament a les taules. Respecte als oficis religiosos, es retalla el número d’assistents i es recomana no cantar.

  El decret d’estat d’alarma permet les comunitats autònomes puguin restringir les entrades i sortides, una mesura que s’ha de mantenir dutant almanco set dies naturals segons el decret. De moment el Govern de les Illes no es planteja aquesta possibilitat. La declaració d’estat d’alarma aprovada el passat 25 d’octubre faculta els presidents autonòmics a confinar total o parcialment els seus territoris. L’objectiu del Govern d’Espanya és que aquest estat d’alarma es perllongui pel Congrés dels diputats durant sis mesos, fins el 9 de maig.