L’EQUIP DE GOVERN DE LA NOVA LEGISLATURA

400

L’acord entre PSIB, MÉS i Idma-El Pi, sustentat en un programa de 16 punts, ha concretat la distribució de competències en les distintes àrees de gestió entre les tres formacions, oficialitzades amb la publicació d’un Decret de Batlia.

Per part del PSIB, el batle, Miquel Cabot, assumirà les àrees d’Economia, Hisenda i Contractació; Cristina Alonso gestionarà Gent Gran, Neteja viària, Manteniment de parcs i jardins, i Medi Ambient i Agricultura; Andrés Campuzano serà l’encarregat d’Infraestructures, Vies i obres, Serveis funeraris i Patrimoni Municipal; Jero Sans s’ocuparà dels departaments de Promoció Econòmica, Comerç, Empresa, Indústria, Turisme, Salut i Consum; Pedro López de Seguretat Ciutadana, Interior i Recursos Humans. Irene García durà els negociats de Joventut i Transport Públic.

De la seva banda, MÉS ostentarà en la figura de Joan Francesc Canyelles el càrrec de primer tinent de alcalde, al qual sumarà la gestió de les àrees d’Urbanisme; Habitatge; Accessibilitat i Mobilitat sostenible; i Comunicació. Les àrees de Cultura, Ceràmica i Patrimoni històric seran responsabilitat de Josep Ramis; Aina Amengual tendrà les competències en les àrees de Serveis Socials, Igualtat, Educació, i Ocupació, Formació i Treball (OFT), mentre que Dani Mas gestionarà el negociat d’Esports.

Neus Serra d’Idma-El Pi, serà la segona tinent de alcalde i assumirà, per la seva part, les competències en Participació Ciutadana, Transparència i Defensor/a de la Ciutadania.

Els nous regidors

Dels 11 membres l’equip de govern de la legislatura 2019-2023, set repeteixen en relació al mandat anterior, mentre que els altres quatres s’estrenen. És el cas de Pedro López (PSIB), Irene García (del PSIB), Daniel Mas (MÉS) i Neus Serra (Idma-El Pi). 

Pedro López (1958). Va iniciar-se, laboralment parlant, en l’empresa familiar, després va treballar en una multinacional del sector dels refrescos. Els últims 35 anys ha estat fent feina en empresa líder en el sector de gasos industrials, en què va dur assumir distintes responsabilitats, entre altres la de responsable de flota, formació d’equips, desenvolupament i gestió de rutes de Balears, Canàries, el Marroc i el nord-oest d’Àfrica. Està jubilat.

Irene García (1978). És llicenciada en Ciències Químiques per la UIB des de l’any 2000 i funcionària docent de la CAIB des del 2001. Ha desenvolupat la seva tasca docent com a professora de física i química en distints centres de Mallorca, entre aquest l’IES Marratxí, on ha impartit docència durant set cursos, quatre d’aquests exercint de cap d’estudis adjunta. Actualment és la Directora de l’Alta Inspecció d’Educació a les Illes Balears, càrrec que compagina amb les regidories de l’Ajuntament.

Daniel Mas (1975). És mestre d’educació física de formació que actualment treballa en una empresa familiar. El 1999 va treballar a la Universiada 99, celebrades a Mallorca. Del 2000 al 2003 va fer feina a una empresa d’activitats esportives i va estar de gerent a Joves Empresaris els tres anys següents. El 2006 es va incorporar a l’empresa de materials de construcció en què treballa actualment com a adjunt de gerència, faceta que combina amb la de regidor de l’Ajuntament. 

Neus Serra (1979). Va cursar els estudis primaris al Col·legi  públic Costa i Llobera de Pòrtol i va continuar cursant BUP i COU al Col·legi Sant Josep Obrer i a l’IES Joan M. Thomàs. Ha fet cursos d’administració. Ha treballat al RCD Mallorca al futbol base i al departament de màrqueting des del 2009 a l’any 2015 quan va demanar excedència per poder desenvolupar les tasques de Secretària General a la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), càrrec que ostenta en l’actualitat, i que comptabilitza amb la regidoria a l’Ajuntament.

Per consultar tota la informació sobre l’equip de govern de la legislatura 2019-2023, s’ha de visitar el portal de transparència a la web www.marratxí.es

LES XIFRES DE…

Homes i dones en la corporació municipal 2019-2023

6 homes equip de govern: Miquel Cabot (PSIB), Andrés Campuzano (PSIB), Pedro López (PSIB), Joan Francesc Canyelles (MÉS), Josep Ramis (MÉS), Daniel Mas (MÉS)

5 dones equip de govern: Cristina Alonso (PSIB), Irene García (PSIB), Jero Sans (PSIB), Aina Amengual (MÉS) i Neus Serra (Idma-El Pi).

7 Homes a l’oposició: Jaume Llompart (PP), Sebastià Frau (PP), José María Amengual (Ciudadanos), Marcos Aníbal Pinela (Ciudadanos), Juan Pizarro (VOX), Miguel Ángel Estaràs (VOX), Humberto López (Unidas Podemos).

3 Dones a l’oposició: Maria Magdalena García Gual (PP), Juana María Burguera (PP) i Lidia Antonia Sabater (Ciudadanos).