L’Associació de Joves Majors Es Garrovers i Mestresses de Casa de Sa Cabaneta fan la lectura del manifest pel 8 de març dedicat a les dones grans

86

La coral de dones de la UIB també ha participat amb un concert a l’Església de Sant Marçal  amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que aquest any se celebra baix el lema ‘per les dones grans, per les grans dones’, la presidenta de l’Associació de Joves Majors Es Garrovers, Elia Valero i la integrant de l’Associació de Mestresses de Casa de Sa Cabaneta, Antonia Ramis, han dut a terme la lectura del manifest a la Plaça de l’Església de Sant Marçal.

El manifest vol valorar la importància de proporcionar seguretat econòmica a les dones grans, garantir l’accés als serveis especialitzats a les dones grans que han patit situacions de discriminació o violència masclista o impulsar programes que donin suport a les seves necessitats emocionals i que els facilitin l’accés a una salut de qualitat i transversal. A més, amb la lectura del manifest es vol visibilitzar i reconèixer el valor social de les dones grans, “enaltint la seva tasca tan útil i necessària per al desenvolupament de la nostra societat”, segons l’escrit.

A continuació de la lectura, a les 19.00 hores, el cor de dones de la UIB, conformat per més d’una trentena de dones de totes les edats, ha oferit un concert dins l’església.

Aquestes dues activitats formen part d’un programa organitzat per l’Ajuntament de Marratxí que compta amb propostes culturals, lúdiques i reivindicatives fins al 15 de març.

Als dos actes han assistit el batle de Marratxí, Jaume Llompart; la regidora de Serveis Socials i Igualtat, Elvira García, la regidora de Fires i Festes i Gent Gran, Antonia Coll i la regidora de Cultura, Carmen Cañellas, entre altres membres de l’equip de govern municipal.