El ple de l’Ajuntament de Marratxí ha aprovat una declaració institucional en contra de l’obertura d’una sala de jocs al carrer Cabana del Pont d’Inca. La moció proposada per Unidas Podem es va transformar en una declaració institucional al comptar amb el suport unànime de tots els partits amb representació al Consistori: PSOE, PP, Més, Ciutadans, IDMA-El Pi, Podemos i Vox.

Unidas Podem demanava en la seva moció que el Consistori impedís la tramitació de l’expedient de la sala d’apostes a més d’instar al Govern a modificar la norma que limita la implantació de noves cases d’apostes. La declaració institucional aprovada dóna suport a la plataforma de veïnats ‘Marratxí lliure de jocs d’apostes’ que lluita per impedir que s’instal·li la primera sala d’apostes al municipi.

El tinent de batle d’Urbanisme, Joan Francesc Canyelles, ha explicat al ple que la llicència d’obres i d’activitat concedida a l’empresa que explotarà la sala de joc és anterior a la suspensió de noves autoritzacions aprovada pel Govern al gener de 2020, per la qual cosa cal cercar altres vies jurídiques entre el Consistori i el Govern per impedir l’obertura de la sala de jocs i apostes al municipi.

La declaració institucional vol fer palès que l’empresa explotadora de la sala de jocs no és benvinguda al municipi, a més de que la seva ubicació es troba a un joc molt delicat, a menys de 100 metres d’un parc infantil i a 200 metres del col·legi Es Liceu, per la qual cosa cenetenars de nins i joves passaran cada dia per davant de la sala de jocs.