L’Ajuntament de Marratxí recupera antigues llegendes de misteri de les Illes durant la Nit de les Ànimes

600

L’Ajuntament de Marratxí ha recuperat antigues llegendes de misteri de les Illes Balears duant la Nit de les Ànimes programades pel consistori per als dies 30 i 31 d’octubre i adaptades a la situació de la Covid-19. Diumenge 31 d’octubre la Nit de les Ànimes va consistir à en l’emissió a través de les xarxes socials de l’Ajuntament i de Facebook Live d’un vídeo produït pel cineasta d’Es Pont d’Inca Luis Ortas. Al vídeo, de més d’una hora de durada, Tomàs Vibot i Caterina Valriu narren “llegendes i rondalles mallorquines vinculades a la terror, a la fantasia, a la por i a la mort des de la literatura oral mallorquina, explica el regidor de Cultura , Josep Ramis.

“És un projecte molt estimulant Perquè el que fem es actualitzar les llegendes mallorquines, també d’Eivissa i de Formentera; volem revitalitzar històries que no tenen res a envejar a les llegendes que veiem en les pel·lícules de terror actuals”, apunta Luis Ortas.

Per la seva part, el batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha subratllat que “hem intentat innovar en totes les activitats i continuar amb la màxima normalitat en les nostres festes més populars mirant per la màxima seguretat dels nostres ciutadans. Volem que sigui una nit segura. Per això recomanem que no es faci ‘truc o tracte’ i que la gent s’apunti a les activitats programades i ha recordada de treure màscara de disfressa no vol dir no treure màscara higiènica i que es vetllarà perquè no hagi aglomeracions de gent”.